Erişilebilirlik

Somali'de 750 Bin Kişi Açlıktan Ölme Tehlikesiyle Karşı Karşıya


Somali'de 750 Bin Kişi Açlıktan Ölme Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Somali'de 750 Bin Kişi Açlıktan Ölme Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Birleşmiş Milletler kıtlık felaketinin yayıldığı Somali’de, nüfusun neredeyse yarısını oluşturan 4 milyon kişinin kriz içinde olduğunu, 750 bin kişinin açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler, yardımların arttırılmaması durumunda Somali’de kıtlık felaketinin daha da yayılabileceği uyarısında bulundu.

Örgüte bağlı bir araştırma kuruluşu, Somali’nin güneyindeki Bay bölgesinde dengesiz beslenme ve buna bağlı ölüm oranının kıtlık seviyesinin üzerine çıktığını bildirdi. Bölgede artan gıda sıkıntısına tarım verimindeki azalmanın da eklendiği, zaten yoksul olan halkın ödeme gücünün iyice düştüğü belirtiliyor.

Somali’de şu ana kadar yarısı çocuk olmak üzere onbinlerce kişinin öldüğü bildiriliyor.

Somali’deki Birleşmiş Milletler İnsani Yardımlar Koordinatörü, halkın daha fazla yardıma ihtiyacı olduğunu ve gönderilenlerin yetmediğini, önümüzdeki dört ayın bölgeyi istikrara kavuşturmak amacıyla son derece kritik olduğunu açıkladı. Mark Bowden, tüm bu gelişmelere rağmen uluslararası yardımların arttığını, örgüte bağlı yardım görevlilerinin de faaliyetlerini yoğunlaştırdığını söyledi.

XS
SM
MD
LG