Erişilebilirlik

Somali Saldırısında Amerika’nın Sesi İçin Çalışan Kameraman Hayatını Kaybetti


Somali’nin başkenti Mogadişu’da geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen saldırıda Amerika’nın Sesi için görevde olan Somalili serbest kameraman Ali Nur Said ve yine Amerika’nın Sesi’nin çeşitli organizasyonlarında işbirliği yaptığı, Amerika’da yaşayan Somaliler’in liderlerinden Ahmed Abdikarin Eyow hayatını kaybetti.

Amerika’nın Sesi muhabiri Abdulkadir Mohamed Abdulle’un kameramanlığını yapan Ali Nur Said, Somali Adalet Bakanı ile birlikte mahkumlar için düzenlenen eğitim programı hakkında haber yapıyordu.

Yaralanan muhabir Abdulle ise Ankara’da Polat Hastanesi’nde tedavi görüyor. Abdulle’un vücudunun büyük kısmında yanıklar olduğu, başında ve boynunda şarapnel yaraları bulunduğu ve elinin kırık olduğu bilgisi alındı.

Amerika’nın Sesi’nin önemli organizasyonlarının düzenlenmesinde işbirliği yaptığı Somalili Ahmed Abdikarin Eyow da ölenler arasındaydı. Eyow, Amerika’daki Somalililer’le Somali Cumhurbaşkanı’nı ilk kez geçen yıl Minneapolis’te Amerika’nın Sesi’nin forumunda biraraya getirmişti.

Somali’de Cumartesi günü meydana gelen patlamada en az 300 kişi öldü, 400 kişi ise yaralandı. Olay, Somali’de El-Şebab'ın saldırı düzenlemeye başladığı 2007 yılından bu yana düzenlenen en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Saldırının ardından Türkiye, yaralılar için bu ülkeye tıbbi malzeme dolu askeri uçak göndermiş ve 40 kadar yaralıyı tedavi görmeleri için Türkiye’ye getirmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG