Erişilebilirlik

Somali'deki Saldırıyı El Şebab Üstlendi


Somali’nin başkenti Mogadişu’da popüler bir restoranı hedef alan ve 18 kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıyı şeriatçı el Şebab grubu üstlendi.

El Şebab, internet sitesinden yayınladığı açıklamada, saldırıyı üstlendi, restoranın iç ve dış istihbarat ajanları tarafından üs olarak kullanıldığını savundu.

Yetkililer, ilk saldırının restoran dışında bir bombalı araçla düzenlendiğini, ilk patlamanın ardından içeri giren intihar eylemcisinin de üzerindeki bombaları ateşlediğini bildiriyor.

“The Village – Köy” adlı restoranı, hükümet çevreleri, siyasetçiler ve gazetecilere yakın Somali asıllı bir İngiliz vatandaşı işletiyordu.

El Şebab tarafından yapılan açıklamada, restoranın “düşmanlara” ait olduğu ve Müslümanlar’a karşı komplolar için kullanıldığı iddia edildi.

Şeriatçı örgüt, yakın bir zamana kadar başkent Mogadişu da dahil, Somali’nin büyük bir kesimini kontrolü altında tutuyordu. Militanlar bazı Afrika ülkeleri tarafından oluşturulan özel birlikler tarafından iki yıl önce Somali’nin diğer bölgelerine püskürtüldü, ama gerilla tarzı eylemlerini devam ettirdi.

Aynı restorana geçen yıl düzenlenen saldırıda da 14 kişi ölmüştü.

Temmuz ayında da Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’nin ek binasına bombalı araçla düzenlenen saldırıda bir Türk polis hayatını kaybetmiş, dört polis de yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG