Erişilebilirlik

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne Bombalı Saldırı


Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği’ne düzenlenen bombalı intihar saldırısında bir Özel Harekat polis memuru öldü, biri ağır üçü de yaralandı.

Anadolu Ajansı muhabirinin Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından aldığı habere göre saldırganlar büyükelçiliğin personelin kaldığı ek binasına bir araçla yanaştı, görevli memurların durumu erken fark edip ateş açması üzerine iki saldırgan öldü. Ancak üçüncü saldırgan üzerindeki bombaları patlatmayı başardı.

Dışişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun’u arayıp durumla ilgili bilgi aldığı daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı bilgilendirdiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında faillerin bir an önce yakalanıp yargı önüne çıkarılması talep edilirken, halen Mogadişu’da tedavi gören yaralı polisleri almak üzere ambulans uçak gönderileceği bildirildi.

Saldırıyı üstlenen olmadı, ancak ülkede bu tarz bombalı saldırıları aşırı dinci el Şebab örgütünün düzenlediği biliniyor.

ABD Büyükelçiliği'nden Kınama

Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği, Mogadişu'da Türk Büyükelçiliği'ni hedef alan bombalı saldırıyı kınadı, Türkiye'ye destek verdi. Büyükelçiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliği'ne düzenlenen kasıtlı saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Yaşamını yitirmiş olan kişinin ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, saldırıda yaralananların bir an önce iyileşmelerini ümit ediyoruz. Hiçbir siyasi sebep ya da din terörizmi haklı gösteremez.

Birleşik Devletler terörün her türlüsünü en güçlü şekilde kınamakta, bu trajik kayıp ile karşı karşıya kalan dost ve müttefik Türk halkının ve Türk Hükümeti'nin yanında yer almaktadır."

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG