Erişilebilirlik

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Otel Baskını: 31 Ölü


Somali’nin Başkenti Mogadişu'da bir oteli basan El Kaide’yle bağlantılı militanlar en az 31 kişiyi öldürdü.

Haberlere göre, baskında ölenlerin dördü milletvekili. El Kaide ile bağlantılı El Şabab örgütü, milletvekillerini hedef aldıklarını açıkladı.

Görgü tanıkları, asker üniformalı 3 kişinin binanın önündeki iki güvenlik görevlisi öldürdükten sonra otele girdiğini söyledi.

Şeriatçı El Şabab örgütüne bağlı saldırganların oda oda dolaşarak önlerine çıkan herkesi öldürdüğü bildirildi.

Geçici hükümet, saldırıda, dördü milletvekili ve 5’i koruma görevlisi olmak üzere, 31 kişinin öldüğünü ve bomba yüklü yelek giymiş saldırganların cephaneleri bitince kendileri havaya uçurduğunu bildirdi.

Katliamın meydana geldiği Muna Oteli, başkentin geçici hükümetin kontrolündeki sayılı semtlerinden birinde bulunuyor. Devlet başkanlığı sarayı yakınındaki otelde genellikle hükümet yetkilileri ve milletvekilleri kalıyor. Beş milletvekili de saldırıda yaralandı.

Saldırıyı üstlenen El Şabab ile diğer şeriatçı örgüt Hizbul İslam, yabancı ülkelerin desteğiyle ayakta duran geçici hükümeti devirmeye çalışıyor.

Amerika saldırıyı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü PJ Crowley saldırının Ramazan’da düzenlenmesinin, El Şabab’ın sadece insan yaşamını değil İslamiyet’i ve Somali’nin kültürünü de hiçe saymasının işareti olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG