Erişilebilirlik

Soma İçin Beyaz Saray Önünde Anma


Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için Beyaz Saray’ın önünde dün gece bir anma töreni düzenlendi. Amerika’da yaşayan Türkler Soma’ya yardım kampanyası başlattı

Türk Politika Merkezi (Turkish Policy Center) adlı düşünce kuruluşu tarafından kısa sürede sosyal medya üzerinden organize edilen anma töreninde Beyaz Saray önünde mumlar yakıldı, “Soma Unutma” yazıldı.

Başkent Washington’da yaşayan 50 kadar Türk’ün katıldığı törende katılımcılar çiseleyen yağmura aldırmadan, trajik olayda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduktan sonra, İstiklal Marşını okudu.

Katılımcıların sosyal sorumluluk çağrısında bulunduğu anma töreninde, Türk Hayırseverlik Fonu (Turkish Philanthropy Funds) adlı kuruluşla Washington Türk Amerikan Derneği ATA-DC’nin başlattığı yardım kampanyasına katkı çağrısında bulunuldu. Madencilerin yakınlarına, özellikle de çocuklarına yönelik kampanyada şimdiye kadar 17 bin dolara yakın para toplandığı, ancak hedefin 100 bin dolar olduğu belirtildi.

Çatı Kuruluşlardan Taziye Mesajları

Washington’daki Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (ATAA) ve Türki Amerikan Birliği (TAA) ile merkezi New York’taki Türk Amerikan Dernekleri Kurulu (FTAA) 282 madencinin hayatını kaybettiği acı kazayla ilgili birer taziye mesajı yayınladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney de, taziye mesajında yaşanan faciadan büyük üzüntü duyduklarını, Amerika'nın yakın dostu ve müttefiki olarak tanımladığı Türkiye'ye her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Tüm Programlar İptal

Türkiye tarihinde şu ana kadar yaşanmış en büyük maden faciası nedeniyle ilan edilen üç günlük ulusal yasa, Amerika’daki Türkler de katıldı. Her yıl 19 Mayıs’ı kutlamak amacıyla Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından New York’ta düzenlenen ve Türkiye’den de birçok sanatçı ve siyasetçinin katıldığı Türk Günü Yürüyüşü iptal edildi. Bu yıl yürüyüşün 33’üncüsü düzenlenecekti. Bu yıl Amerika’da ilk kez 17 Mayıs’ta başkent Washington’da yapılması planlanan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası Bahar Şenliği’nin de ulusal yas nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG