Erişilebilirlik

Sokaklara Dökülen Halka Suriyeliler'den Destek


Sokaklara Dökülen Halka Suriyeliler'den Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

15 Temmuz darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen Türk halkına Suriyeliler de destek veriyor.

Darbe girişiminin ardından sokaklara dökülen halk, günlerdir meydanları boş bırakmıyor. Türkiye’de yaşayan yüzlerce Suriyeli mülteci, bir elinde Türk bayrağı bir elinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağıyla Türk halkının yanında olduklarını dile getiriyorlar.

Ahmad Abu Mohammad, 3 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Yaşanan olaylardan ötürü çok üzgün olduğunu söyleyen Mohammad, şunları söylüyor:

“Biz Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok seviyoruz. Suriye’den savaş yüzenden ayrılmak zorunda kaldık, bu yüzden Türkiye’de savaş olmasını hiç istemiyoruz.”

18 senedir Amerika’da yaşayan Suriyeli Aminah Malhi, iki çocuğuyla birlikte Türkiye’ye destek olmak için meydanda olduğunu söylüyor ve ekliyor:

“Türkiye’yi desteklemek için buradayım. Türkiye’nin istikrarı için buradayım. Türkiye Suriyelileri 5 yıldır destekliyor ve çok sayıda Suriyeli’nin Türkiye’de yaşamasına olanak sağlıyor. Burada seyahat amaçlı bulunuyoruz ve çok mutluyuz. Türkiye’nin yaşadığı bu durumdan ötürü çok üzgünüz.”

Elife de, annesi ve kardeşiyle Türkiye’yi desteklemek için burada oldukları söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:

“Türkiye’yi desteklemek için buradayız. Türkiye’de yaşananlar için çok üzgünüz. Türkiye’yi ve onunla ilgili her şeyi çok seviyoruz.”

4 yıl önce Halep’ten Türkiye’ye gelen Abdollah da, Türiye’de yaşanan darbe girişimini protesto etmek için günlerdir sokaklara çıktıklarını anlatıyor. Suriye’deki savaştan kaçtıklarını söyleyen Abdullah, Türkiye’de savaş olmasını istemediklerini belirtti.

Suriyelilerin ikinci vatan olarak gördükleri Türkiye’ye destekleri günlerdir devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokakları dolduran Suriyeliler, Türkiye’ye olan sevgilerini göstermek için meydanlarda olmaya devam edeceklerini belirtiyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG