Erişilebilirlik

'İslam Merkezi Üzerinden Politika Yapılıyor'


'İslam Merkezi Üzerinden Politika Yapılıyor'
'İslam Merkezi Üzerinden Politika Yapılıyor'

New York’ta yeni bir İslam Kültür Merkezi inşa etmeyi planlayan İmam Faysal Abdul Rauf, bu konudaki muhalefetin küçük bir gruptan geldiğini ve proje üzerinden Kasım ayındaki ara seçimlere siyasi yatırım yapıldığını söyledi.

İmam, Abu Dabi merkezli The National gazetesinde verdiği demeçte, ‘İslam Merkezi’yle ilgili tartışmaların seçim havasından etkilendiğine hiç kuşku yok,’ dedi. İmam Faysal Abdul Rauf, gazeteye verdiği demeçte, “Buradaki mücadele Müslüman olanlarla olmayanlar arasında değil, her dinden ılımlı kişilerle radikaller arasında” şeklinde konuştu.

İmam Rauf, Amerika’daki Müslümanları anlatmak ver dinler arası hoşgörüyü güçlendirmek amacıyla ABD Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği program çerçevesinde Arap ülkelerini ziyaret ediyor.

11 Eylül saldırılarında hedef alınan İkiz Kulelerin bulunduğu Güney Manhattan’da kurulması planlanan Cordoba İslam ve Kültür Merkezi bir cami, tiyatro salonu, spor tesisleri ve restoranlardan oluşacak.

Merkezin 100 milyon Dolar’a mal olması bekleniyor.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

XS
SM
MD
LG