Erişilebilirlik

Şırnak’taki Çatışmaların Son Kurbanı 3 Kadın


Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde hendek ve barikatlara karşı başlatılan operasyonlarda 22. güne girildi. Silopi’de yaylım ateşine tutulan 3 kadın öldü. Kadınların Kürt siyasetinin değişik kurumlarında görevli oldukları açıklandı.

Dün akşamdan beri kendilerinden haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi PM üyesi Seve Demir, Silopi Halk Meclisi Eş-Başkanı Pakize Nayır ve Özgür Kadın Hareketi aktivisti Fatma Uyar’ın öldürüldüğü ortaya çıktı.

3 kadının cenazeleri akşam saatlerinde Şırnak Devlet Hastanesi morguna getirildi. Hastaneye giden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan savcıyla görüştü. Görüşmenin ardından ölenlerin, Nayır, Demir ve Uyar olduğu açıklandı. Hastaneye getirilen bir kişinin ise yüzü tanınmayacak halde olması nedeniyle kimliği belirlenemedi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Nayır, Demir ve Uyar dün geceden beri kayıp olduklarını belirterek, “Dün akşam 7.30 gibi HDP Silopi ilçe başkanımızı arayıp yaralı olduklarını söylediler ve yerlerini bildirdiler, genel merkez Silopi Kaymakamlığı’nı, emniyeti aradı, alınmaları gerektiğini söyledi. Ancak bu arkadaşlar sonradan katledilmişler. Arkadaşlarımızın vücut parçaları eksik, anlayın artık” dedi. Nayır, Demir ve Uyar yarın toprağa verilecek.

Bu arada HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız sosyal medya hesabından iki liste yayınladı. Sarıyıldız, listelerde adı bulunan 29 kişinin Cizre’de, 20 kişinin ise Silopi’de öldürülen siviller olduğunu söyledi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın diğer ilçesi Cizre’de de çatışmalar sürüyor.

Hendek ve barikatlar için operasyon yapılan yerlerden biri de Diyarbakır. Sokağa çıkma yasağının bir ayı geçtiği Sur ilçesinin 6 mahallesinde süren operasyonlarda zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Patlama ve çatışma seslerinin gün boyu duyulduğu ilçede bu gün bir geçici köy korucusu keskin nişancılar tarafından vuruldu. Ağır yaralanan korucu yaşamını yitirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG