Erişilebilirlik

'Sınırı İhlal Eden Suriye Helikopteri Düşürüldü'


Turkish Air Force F-16s on patrol
Turkish Air Force F-16s on patrol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye sınırını ihlal eden bir Suriye helikopterinin düşürüldüğünü bildirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Sivas’ta bulunan Yılmaz, Cilvegözü sınırını geçen Suriye helikopterin Reyhanlı yakınlarında düşürüldüğünü bildirdi.

Ancak Suriye devlet televizyonu, helikopter değil küçük bir insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia ediyor.

İsmet Yılmaz, Anadolu Ajansı’nda çıkan açıklamada, “Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü beş dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır” diye konuştu.

İlk açıklamalarda “bir hava aracının düşürüldüğü” bildirilmiş, ancak bu hava aracının uçak mı, helikopter mi olduğuna açıklık getirilmemişti.

Yılmaz, bir gazetecinin sorusu üzerine "İnsansız hava aracı diyen de var, uçak diyen de oldu ancak şu anda bizzat bana iletilen bilgi helikopter olduğu şeklindedir. Ben kahraman pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum ve hepsini tebrik ediyorum" yanıtını verdi.

Bir özel televizyonda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, helikoptere uyarı yapıldığını, ancak hava sahasını ihlal etmeye devam edince düşürüldüğünü bildirdi. Davutoğlu da aracın ilk dakikalarda düşürülen aracın İHA olduğu yönünde izlenim aldıklarını doğruladı.

Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçakların Adana’dan kalktığı belirtiliyor. Ancak olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama olmadı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG