Erişilebilirlik

Sinemanın Büyük Ödülleri Sahiplerini Buluyor


F
F

Sinema dünyasının en önemli ödülleri olarak kabul edilen Oscar'lar sahiplerini buluyor. Bu yıl kamuoyunca öne çıkartılan film Alejandro G. Inarritu’nun yönetmenliğini yaptığı ve Leonarda Di Caprio’nun başrolünde oynadığı “The Revinant-Diriliş”. Yapım, en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu dahil toplamda 12 dalda Oscar’a aday. Hayvan avlayıcısı Hugh Glass rolüyle Leonardo Di Caprio’nun bu yıl Oscar’a ulaşabileceği yorumları yapılıyor. Ünlü oyuncu filmdeki rolüyle Altın Küre kazanmıştı ama güçlü bir rakibi var. Eddie Redmayne.


Oscar ödüllü Redmayne, “Danimarkalı kız” filmindeki Lili Elbe rolüyle Di Caprio’yu bu yıl da eli boş gönderebilir. Tom Hooper’ın yönetmenliğini yaptığı filmde,Lili’nin transgender olarak evliliğinin sıradışı öyküsü beyaz perdeye yansıtılıyor. Film toplamda 4 dalda Oscar’a aday.


“Diriliş” filminden sonra Oscar’a en fazla aday olan yapım “Mad Max: Fury Road”. George Miller’ın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Charlize Theron ile Tom Hardy var. Filmin önemli kategorilerde ödül almasına düşük ihtimal veriliyor. Ayrıca Mel Gibson’ın başrolünde oynadığı 1979’da başlayan ve 1985’te sona eren “Mad Max” serisinin başarısını yakaladığı da söylenemez.


Matt Damon’ın başrolünde oynadığı “Marslı” en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dahil 7 dalda aday.


Gerçek bir olaydan uyarlanan ve geçen yıl en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adayı olan Michael Keaton’ın başrolünü oynadığı “Spotlight” 6 dalda Oscar kazanmaya çalışacak. Filmde bir kilesedeki taciz olayının peşine düşen Boston Globe gazetesi yazarlarının hikayesi anlatılıyor. Hemen hatırlatalım Keaton bu yıl en iyi erkek oyuncu dalında aday değil. Steve Spielberg’ün yönetmenlik koltuğunda oturduğu ve ünlü oyuncu Tom Hanks’in başrolünde oynadığı “Casuslar Köprüsü” de 6 dalda Oscar adayı.


Bir diğer 6 dalda aday film “Carol”. İki kadının aşk hikayesinin anlatıldığı filmin başrolünde Cate Blanchett var. Blanchett bu rolüyle üçüncü Oscar heykelciğinin peşinde.


Blanchett’ın karşısında ise “Joy” filmindeki rolüyle Jennifer Lawrence “Gizli Dünya”da Brie Larson gibi güçlü rakipler var.


Ve büyük reklamlar yapılarak sinemalara dönen “Yıldız Savaşları” serisi. “Güç Uyanıyor” daha çok teknik dallarda olmak üzere 5 dalda aday.


Adam McKay’in yönettiği,Christian Bale’ın başrolünde oynadığı bankacılık sektörüyle ilgili gerçek bir hayat hikayesine dayanan “Büyük Açık” da 5 dalda aday olan yapımlardan.


Brie Larson’ın süreklediği ve kendisine en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı getiren bir annenin küçük çocuğuyla hapsedildiği odadaki yaşantısını anlatan “Room-Gizli Dünya”, “Danimarkalı kız” ile birlikte 4 dalda Oscar’a aday.

”Brooklyn”,Tarantino’nun “The hateful Eight,””Sicairo” 3’er, “Ex Machina”,”Ters Yüz” ve “Steve Jobs” filmleri de 2 şer dalda aday. Oscarların sahipleri 28 Şubatt akşamı Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenelenecek törenle sahiplerini bulacak. Gecenin sunuculuğunu Chris Rock yapacak. Bu yıl ki tören önemli kategorilerde siyahların aday gösterilmemesi nedeniyle bazı oyuncu ve yönetmenlerin boykotuyla da hatırlanacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG