Erişilebilirlik

Sinema Salonunda Vahşet


Colorado eyaletinin Denver kenti yakınlarında silahlı bir kişi bir sinema salonuna girerek izleyicilerin üzerine ateş açtı. Olayda en az 12 kişi hayatını kaybederken 59 kişi de yaralandı.

Olay sırasında Aurora banliyösündeki sinemada, Batman filmlerinin üçüncü serisi Kara Şovalye’nin prömiyeri yapılıyordu. Sahne tarafına geçen maskeli saldırgan ilk önce kalabalığın üzerine göz yaşartıcı gaz kutuları fırlattı, ardından rastgele ateş açmaya başladı. Görgü tanıkları saldırganın yakın mesafeden 3 aylık bir bebeği de öldürdüğünü bildiriyor.

Saldırgan olaydan kısa bir süre sonra sinemanın park yerinde yakalandı. Polis saldırganla birlikte bir tüfek, bir tabanca ve gaz maskesi ele geçirildiğini açıkladı. Bir başka silahsa sinema salonunun içinde bulundu.

24 yaşındaki saldırganın adının James Holmes olduğu açıklanırken, terör örgütleriyle bir bağlantısı bulunamadığı bildirildi. Bir suç ortağına ise rastlanmadı.

Polis zanlının evinde patlayıcı bulundurduğunu itiraf etmesinin ardından evde arama başlattı. Televizyonlar eve dışarıdan girmeye çalışan polislerin görüntülerine yer verdi.

Olayın ardından Florida eyaletindeki seçim kampanyasını yarıda kesen Başkan Barack Obama, Amerikan halkını katliam mağdurlarına destek vermeye çağırdı. Başkan Obama Colorado’da “ruhsuz bir vahşet” işlendiğini, olayın Amerikan halkını derinden yaraladığını söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG