Erişilebilirlik

'Sinema Saldırganı Ruhsal Sorunlar Yaşıyordu'


Louisiana eyaletinin Lafayette kentinde önceki gün bir sinema salonunda seyircilerin üzerine ateş açarak iki kişiyi öldüren saldırganın öfke kontrolü ve ruhsal sorunlar yaşadığı bildirildi.

Lafayette Emniyeti, 59 yaşındaki John Russel’ın saldırıda kullandığı silahını bir rehinciden yasal bir şekilde satın aldığını bildirdi. Saldırıda iki kadın hayatını kaybetmiş, dokuz kişi de yaralanmıştı. Russel daha sonra intihar etti.

Saldırgan yaklaşık yüz seyircinin Trainwreck adlı filmi izlediği sırada ateş açmaya başlamıştı.

Saldırganın amacının ateş açıp kaçmak olduğunu söyleyen Lafayette Emniyet Müdürü Jim Craft, çevreden hızlı bir şekilde müdahale görmesi yüzünden sinemada sıkıştığını ve ardından silahını kendine doğrulttuğunu açıkladı.

Polis saldırganın amacını hiçbir zaman öğrenemeyebileceklerini bildirdi.

Lafayette Emniyeti, 59 yaşındaki John Russel’ın saldırıda kullandığı silahını bir rehinciden yasal bir şekilde satın aldığını bildirdi.
Lafayette Emniyeti, 59 yaşındaki John Russel’ın saldırıda kullandığı silahını bir rehinciden yasal bir şekilde satın aldığını bildirdi.

Başkan Barack Obama, Afrika seyahatinden önce iç güvenlik danışmanı Lisa Monaco tarafından bilgilendirildi. Obama ayrıca, yaralıların durumuyla ilgili bilgi istedi ve ölenlerin yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

Obama İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye, saldırıdan birkaç saat önce verdiği demeçte bireysel silahlanmayı kısıtlayan yasaları geçiremiyor olmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu açıklamıştı. Başkan, “Bu en çok hayal kırıklığı duyduğum ve engellendiğim bir konu. Amerika Dünya üzerindeki en gelişmiş ülke olmasına rağmen yeterince sağduyulu silah güvenliği yasasına sahip değiliz. Arka arkaya yaşanan toplu katliamlar dahi bunu başaramadı” diye konuştu.

Saldırının ardından kentteki tüm sinemalarda polis görevlendirildi, ancak benzer bir olay tekrarlamadı. Silahlı saldırganın aracının aranması için bomba imha ekibi kullanıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG