Erişilebilirlik

'Sincar ve Kandil’deki Sorun Çözülmezse Oraları Yerle Bir Ederiz'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda operasyonların yayılabileceğine dikkat çekti. Erdoğan “Operasyonlar için birinden izin almak zorunda değiliz” diye konuştu.

Manisa'da bir açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Egemen devlet, Sincar ve Kandil'deki sorunu çözmezse biz oraları yerle bir ederiz" dedi. Erdoğan, "Biz Irak ve Suriye'de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline" ifadelerini kullandı.

"İzin almak zorunda değiliz"

Irak ve Suriye'nin pek çok yerinin birer terör yuvasına dönüştüğünü söyleyen Erdoğan “Buradan yönelen tehditleri sınırlarımızın içinde değil, kaynağından bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak zorunda da değiliz. Nerede bir terör oluşumu varsa, onun başını ezmek için havada ve karada her türlü harekatı yapmak bize anamızın ak sütü kadar helaldir” dedi.

Erdoğan, “İttifaklık diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak ve Suriye'de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline” diye konuştu.

Erdoğan El-Bab ve İdlib'deki operasyonların her an diğer bölgelere yayılabileceğini de sözlerine ekledi.

"AB terör örgütü ilan etmişti ne oldu?"

“Hani Avrupa Birliği'nde bunlar terör örgütü ilan edilmişti, ne oldu?” diye soran Erdoğan, “Demokrasi deyince mangalda kül bırakmayanlar, sıra bu çocukların hesabını vermeye gelince sus pus oluyorlar" dedi.

Avrupa’nın Türkiye'deki 3 milyon sığınmacıya, 3 milyar Euro’yu çok gördüğünü söyleyen Erdoğan “Güneşte verdiği sözü, gölgede bozan hayırsızlardır bunlar. İnsani ve ahlaki temeli çöken batının sadece ekonomik zenginlikle uzun süre ayakta kalabilmesi mümkün değildir. Biz asla onlar gibi olmayacağız” dedi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG