Erişilebilirlik

Sincar Dağı'na Operasyon İhtimali Azaldı


IŞİD saldırısından kaçan Yezidiler
IŞİD saldırısından kaçan Yezidiler

Amerika Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Sincar Dağı’nda mahsur kalan sığınmacılar için kurtarma operasyonu düzenleme olasılığının çok azaldığını, çünkü dağdaki sığınmacı sayısının kaygı duyulan rakamdan daha az olduğunu açıkladı

Gazetecilere açıklama yapan Savunma Bakanı Chuck Hagel, IŞİD militanlarına karşı düzenlenen hava saldırılarıyla havadan insani yardım operasyonlarının Sincar Dağı’ndaki sığınmacıların durumun düzelmesinde etkili olduğunu bildirdi. Hagel dağdakilerin nispeten daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Amerika bölgedeki insani durumu yerinde incelemek üzere askeri uzman göndermişti. Hagel bölgeden alınan olumlu izlenimlere rağmen Amerika’nın görevinin tamamlanmadığını belirtti.

Başkan Barack Obama Irak’a muharip birlik gönderilmeyeceğini açıklamıştı.

Maliki direniyor

Nuri el Maliki
Nuri el Maliki

Öte yandan Irak’ta siyasi durumu hala karışık. Başbakan Nuri el Maliki, artan uluslararası baskıya rağmen görevinden ayrılmayı reddediyor. Ne pahasına olursa olsun üçüncü dönem görevini sürdürmeye niyetlenen Maliki, Cumhurbaşkanı Fuat Masum’un yeni başbakan olarak siyasi rakibini atama kararını mahkemenin de onaylamasını istiyor.

Irak’ın Şii başbakanı Nuri el Maliki, uluslararası toplumun desteğini yitirmiş durumda. Maliki, Irak’taki Sünni ve Kürt azınlıkları dışlamak, etnik ve dini açıdan oldukça kırılgan ülkesini daha da kutuplaştırmakla suçlanıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG