Erişilebilirlik

Sina Yarımadası’ndaki Saldırıda 18 Polis Öldü


IŞİD militanlarının, Mısır’ın Sina Yarımadası’nda bir polis konvoyuna düzenledikleri saldırıda 18 polis öldü, çok sayıda polis de yaralandı. Saldırı, İsrail ve Gazze Şeridi arasındaki bölgede son bir yılda gerçekleştirilen en kanlı eylemlerden biri olarak kayda geçti.

Saldırı Sina Yarımadası’nın kuzeyindeki El Ariş’in 30 kilometre batısında gerçekleşti. Saldırganların yol kenarına yerleştirdiği bombalar beş aracın alev almasına neden oldu. Daha sonra saldırganlar otomatik tüfeklerle polis araçlarına ateş açarak bir askeri kamyoneti de ele geçirdi.

IŞİD, saldırıyı web sitesi Aamag üzerinden yaptığı açıklamayla üstlendi.

IŞİD militanları son olarak Temmuz ayında sınırdaki Refah kentinde askeri bir güvenlik noktasına saldırmış ve 23 askerin ölümüne neden olmuştu. Bu Sina’da son iki yılda gerçekleşen en kanlı saldırıydı. Mart ayında ise militanlar Sina‘nın merkez bölgesine yaptıkları saldırıda 10 askeri öldürmüştü.

Saldırıların şiddeti arttı

Mısır, Sina Yarımadası’ndaki militanlarla yıllardır mücadele ediyor. Ancak militanların saldırıları seçimle iktidara gelen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden uzaklaştırılmasının ardından 2013’ten itibaren şiddetini artırdı.

Geçtiğimiz günlerde Mısır polisi, başkent Kahire’ye saldırı planlayan bir hücre evine baskın düzenlemişti. Kahire’nin kalabalık bir mahallesinde iki ayrı apartman dairesine düzenlenen operasyonlarda 10 militan öldürülmüştü. Militanların Kahire’ye Sina’nın kuzeyinden sızdığı sanılıyor. Ancak bu saldırganların IŞİD mensubu olup olmadığına dair açıklama yapılmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG