Erişilebilirlik

Sina Yarımadası'nda Barış Gücü Helikopteri Düştü


Sina Yarımadası
Sina Yarımadası

İsrailli kaynaklar, Amerika liderliğindeki barış gücü Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler'e ait helikopterin Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmesi sonucu sekiz kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ölen askerlerden altısının Amerikan, birinin Fransız, birinin de Çek Cumhuriyeti vatandaşı olduğu kaydedildi.

Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler'in İsrail bürosu, helikopter kazası olduğunu doğruladı, ancak soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada helikopterin düştüğü bölgeye kurtarma ekibi gönderme teklifinde bulunulduğu belirtildi.

Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler, 1979 yılında Mısır’la İsrail arasında imzalanan barış anlaşması çerçevesinde Sina Yarımadası'nın askerlerden arındırılması sürecini takip etmek üzere bölgede görevlendirilmişti. Resmi internet sitesine göre Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler bünyesinde 1.154 Amerikan askerinin yanı sıra 12 farklı ülkeden gelen askeri görevliler, 10 bin kilometrelik bölgede görev yapıyor. 452 Amerikalı personel de barış gücüne katkıda bulunuyor.

ABD Savunma Bakan Vekili'nden açıklama

ABD Savunma Bakan Vekili Chris Miller, Sinai Yarımadası'nda düşen helikopterle ilgili bir açıklama yayınladı.

Miller, açıklamasında, Savunma Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler Çokuluslu Kuvvet ve Gözlemciler'e bağlı altı ABD askeri ve barış gücünün ortağı olan ülkelerden ikisinin vatandaşlarının kaybından derin üzüntü duyduğunu” belirtti.

Miller, helikopterin düşüşünden bir gün önce, 11 Kasım'da ABD'de Eski Muharipler Günü'nde Amerika'nın geçmiş savaşlarda çarpışan eski muharipleri andığının altını çizerek, “Dün, ülkemizi nesiller boyunca savunan milyonlarca Amerikalı eski muharibin yaptığı fedakarlıkları andık ve bugün, üniformalı savaşçılarımızın verdiği hizmetler için ödedikleri son bedeli trajik şekilde yeniden hatırladık. Hayatını kaybeden askerlerin aile, arkadaş ve ekiplerine bakanlığın taziye dileklerini iletiyorum” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG