Erişilebilirlik

Silvan’da Yasak Kalktı Tahribat Ortaya Çıktı


İlçede sokağa çıkma yasağı sürerken, Diyarbakır Barosu üyeleri ile HDP ve DBP'lilerin arasında bulunduğu heyet kaymakamlıktan izin alarak ilçede incelemelerde bulundu. Mescit Mahallesi'ne kadar gidebilen heyetin mahalleye girişine izin verilmedi. Kısa bir inceleme yapan heyet, mahalleden ayrılmak zorunda kaldı.

İlçe merkezindeki operasyonlarda en çok zarar gören yer Mescit Mahallesi oldu. Mahallede bir çok ev ve işyeri kurşunların ve ağır silahların hedefi oldu. Mahallede yakılan araçların enkazları başka noktalara taşınırken, bir işyerinin duvarında açılan delik dikkat çekti. Heyette bulunan Baro Başkanı Tahir Elçi, ilçede özellikle barikatların bulunduğu Tekel ve Mescit Mahallelerinde zırhlı araçlarla top atışı yapıldığını, top ve diğer ağır silahların mahallede; ev, işyeri ve araçlarda ağır tahribatlara yol açtığını tespit ettiklerini söyledi.

Akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle birlikte yüzlerce kişi, evlerinden çıkarak gösteri yapmaya başladı. Göstericiler Tekel, Konak ve Mescit mahallerine doğru yürüyüşe geçti. Aralarında HDP yöneticilerinin de bulunduğu gruba polis müdahalede bulundu. Polisin gaz ve tazyikli suyla dağıttığı göstericiler yeniden bir araya gelerek yürümeye devam etti. Grup daha sonra mahallelere dağılarak çatışmaların yaşandığı sokakları gezdi.

Bu arada ilçedeki operasyonla ilgili valilikten de açıklama yapıldı. Valilik, 30 Ağustos'taki mayın patlaması sonucu 1 çocuğun ölmesi, 13 Eylül’de hendeklere müdahale sırasında düzenlenen saldırıda 1 polisin, 23 Eylül’de ve 1 Ekim’de 2 askerin evlerinin önünde öldürülmesi üzerine operasyon kararı alındığını açıkladı. Açıklamada 1 PKK’lının öldürüldüğü, 2’sini yaralandığı vurgulanırken, 21 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Barikatların açılması sırasında 4 sivilin yaralandığı, 40 barikatın açılarak caddelerin tamamen temizlendiği kaydedildi. Açıklamaya göre, operasyon sırasında mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi de dün gece çatışmalara sahne oldu. Bir grup PKK'lı ilçe merkezindeki bazı kamu binaları ile jandarma karakoluna eş zamanlı saldırı düzenledi. Saldırı sonrası başlayan çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışma sırasında çok sayıda araç hasar görürken, bir minibüs yandı. Cumhuriyet Caddesi'nde birçok işyeri ile bazı mahallerdeki evlere de çok sayıda kurşun isabet etti.

Diyarbakır’da ise Kocaköy yakınlarında askeri konvoya düzenlenen mayınlı saldırıda en az 10 asker yaralandı. Yaralılar Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Silvan’da Yasak Kalktı Tahribat Ortaya Çıktı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:03 0:00

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG