Erişilebilirlik

Silivri’de Göstericilere Müdahale


Silivri’de toplanan göstericiler barikatları aşmaya çalışınca polis ve jandarma basınçlı su ve biber gazı kullandı

Ergenekon davasının 282’nci duruşması için Silivri’de toplanan binlerce protestocuya polis ve jandarma basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Türk medyasında yer alan haberlere göre kalabalık grup, mahkeme binası önündeki demir bariyerleri aşmaya çalışınca polis müdahalede bulundu.

Ergenekon davasında aralarında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de bulunduğu 275 kişi hükümeti devirme amacıyla plan yapma suçuyla yargılanıyor.

Duruşmaya Balbay, Haberal ve gazeteci Tuncay Özkan ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız’ın da aralarında bulunduğu 50 tutuklu sanık katıldı. 17 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Bazı avukatların, yetki belgesi ve vekaletname göstermedikleri için duruşma salonuna alınmaması üzerine avukatlarla jandarma görevlileri arasında da tartışma çıktı.

Kalabalık nedeniyle duruşmaya geç başlandı. Ancak gerek mahkeme salonu gerekse dışında yaşanan gerginlikler nedeniyle duruşma 11 Nisan tarihine ertelendi.

Bazıları ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanıkların bugünkü duruşmada son savunmalarını yapmaları bekleniyordu.

Ergenekon davasını siyasi maksatlı bulan ve eleştiren çevreler, iddiaların hükümetin politikalarına karşı çıkanları susturmayı hedeflediğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG