Erişilebilirlik

Siber Güvenlik Alanında İstihdam İhtiyacı Artıyor


Siber Güvenlik Alanında İstihdam İhtiyacı Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Cisco adlı şirketin raporunda siber suçluların her zamankinden daha sofistike, cesur ve dirençli hale geldiği belirtiliyor. Rapora göre, şirketlerin saldırıları engelleme ve saldırı sonrası toparlanma süreciyle ilgili politikalarında büyük hatalar mevcut.

Belirtilen eksiklikler arasında kurumların yıl boyunca güvenlik altyapılarını güncelleme oranında yüzde 10’luk düşüşe dikkat çekiliyor. Şirket raporda 115 bin aygıtı incelemiş. Bu aygıtların yüzde 92’nin zayıflıkları olan yazılımlarla çalıştığı ortaya çıkmış.

Şirketin Baş Mühendisi Jason Brvenik, “İstedikleri şekilde kullandıkları bir tür ekosisteme sahipler. Siber fidye alabilmek için bir kişiye mi yoksa işyerine mi saldırdıkları çok önemli değil. Koz olarak ne kullanabileceklerini öğrenip ona göre hareket ediyorlar” diyerek saldırganların herkesi hedef aldığını söyledi.

Uzman, ayrıca, güvenlik yazılımlarının “Devamlı Analitik Modeller” kullanmaya başlamaları sayesinde saldırıları daha hızlı fark edip, gerekli cevabı dış kaynaklara bırakabildiğini söylüyor.

Siber suçlarla mücadele, bu alanda büyük bir istihdam artışına neden oldu. Forbes, siber güvenlik sektörünün 2015’teki 75 milyardan 2020’de 170 milyar dolara çıkmasını bekliyor.

İstihdam sektörü uzmanı ekonomist Tara Sinclair, işverenlerin güvenlik kaygılarının bu alanda eğitim almış kişilere talebi büyük oranda arttırdığını belirtiyor.

Raporu hazırlayan şirket dünyada siber güvenlik alanında 1 milyon kişilik istihdam açığı olduğunu tahmin ediyor. Bir diğer bilgisayar güvenlik şirketi bu açığın 2019’a kadar 1,5 milyona tırmanmasını bekliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG