Erişilebilirlik

Seyahat Yasakları ABD'ye Gelmek İsteyen Turistlerin Cesaretini Kırıyor


Seyahat Yasakları ABD'ye Gelmek İsteyen Turistlerin Cesaretini Kırıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Turizm, milyonlarca Amerikalı’ya istihdam sağlayan önemli bir gelir kaynağı. Ancak son dönemde Amerika’ya yabancı ülkelerden gelen turist sayısında azalma gözleniyor. Bunun nedenlerinden biri, Başkan Trump’ın nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülke vatandaşlarına sehayat yasağı uygulama girişimi. Birçok ülkede Amerika uçuşları için internette yapılan uçak bileti aramalarının azaldığı görülüyor. Uzmanlara göre Trump yönetiminin Amerika’ya seyahati kısıtlama girişimleri, yabancı turist ve öğrencileri caydırıyor.

Seyahat yasakları protesto gösterilerine, eleştirilere ve davalara yol açtı.

Bir grup öğrencisini Amerika’ya okul gezisine çıkarmak için yola çıkan İngiliz vatandaşı matematik öğretmeni Juhel Miah’nın Amerika uçağından indirilmesi üzerine binlerce kişi, Miah’a destek için imza kampanyası başlattı.

Yeni kısıtlamalar nedeniyle mağdur olan binlerce kişiden biri olan öğretmene göre bu olaylar yüzünden Amerika’ya daha az İngiliz turist ve öğrenci gelebilir.

Seyahat uzmanlarına göre Amerika’nın misafirperverliğe sığmayan tavırları, yabancı turistleri caydırabilir. Ayrıca Amerikan dolarının değerinin yüksek olması da Amerika’yı yabancı turistler için pahalı bir ülke haline getiriyor. Rakip ülkelerse turist çekmek için farklı yollar deniyor.

Amerikan Seyahat Birliği’nden Patricia Rojas-Ungar’a göre turizm, rekabetin çok yoğun olduğu bir sektör:

”Turistlerin önünde her zaman birçok seçenek var. Eğer bir ülke hakkında kaygıları varsa hemen başka seçeneklere yönelebilirler.”

Turistlerin başka ülkeleri tercih etmesi, Amerika’da tüm eyaletleri zarara uğratır:

”2 trilyon 1 milyar dolarlık turizm sektörü, Amerikan ekonomisinin lokomotiflerinden. 15 milyon Amerikalı bu sektörde çalışıyor.”

Rojas-Ungar, Trump yönetiminin yabancı turistlere kucak açar nitelikte proje ve politikalar geliştirmesini umuyor.

Öte yandan İngiliz öğretmen Juhel Miah, Atlanta’da yaşayan bir beşinci sınıf öğrencisi dahil birçok Amerikalı’dan destek mesajları almış. Miah, Amerika’yı hala ziyaret etmeye istekli olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG