Erişilebilirlik

Senatörlerden Trump’a Suriye Mektubu


ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına senatörlerden tepki gelmeye devam ediyor. Biri Demokrat beşi Cumhuriyetçi altı senatör Trump’a gönderdikleri mektupta “Kararınızı gözden geçirin” mesajını verdi.

Senatör Lindsey Graham, Jeanne Shaheen, Joni Ernst, Angus King, Tom Cotton ve Marco Rubio Suriye’den Amerikan askerlerinin çekilmesinin bölgede IŞİD’in toparlanma çabalarına destek vereceğini, kararın maliyeti yüksek bir hata olduğunu savundu.

Altı senatörün imzasını taşıyan mektupta çekilme hamlesinin Beşar Esat, İran ve Rusya’yı da güçlendirdiğinin altı çizildi. Senatörler Başkan Trump’a daha önceki yönetimlerin yaptığı hataları tekrarlamaması çağrısı yapıldı.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham daha önce yaptığı açıklamada Trump’ın Suriye’den çekilme kararını sert sözlerle eleştirmişti. Senatör Graham, kararı “felaket” ve “ABD’nin onuru üzerinde bir leke” olarak niteledi.

Graham Çarşamba günü Senatoda yaptığı konuşmada kararı ABD’nin ulusal güvenliği için felaket bir karar olarak niteledi, kararın sağlam askeri tavsiyelere karşı alınan bir karar olduğunu savundu. Kararın hem ABD içinde hem de ABD dışında Amerikalıları riske attığını ileri sürdü.

Graham, “Suriye’de sonsuza kadar kalmamız gerektiğini söylemiyorum. Sadece şu anda ayrılma zamanı değil diyorum” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG