Erişilebilirlik

Senatör Menendez’in Davasında Jüri Kararsız Kaldı


Demokrat senatör Bob Menendez hakkındaki federal rüşvet davasında, jürinin suçlamalar karşısında karar çoğunluğu sağlayamaması üzerine görevsizlik kararı verildi.

Bu durumda iddia makamı Menendez’i tekrar yargılama talebinde bulunabilir.

ABD Bölge Yargıcı William Walls, 6 tam günün üzerinde süren mülahazaların ardından delil yetersizliğinden görevsizlik kararı verdi.

Jürinin mahkumiyet mi yoksa beraat tercihine mi daha eğilimli olduğu konusunda bilgi verilmedi.

İki ay süren davada bir neticeye varılamamasından sonra, hakkındaki suçlamalar Menendez’in yakasını bırakmayabilir. Menendez, gelecek yıl Senato’ya yeniden seçilmek için seçimlere katılacak. Cumhuriyetçiler şu anda Senato’da az farkla çoğunluktalar ve bu açıdan Demokratlar alabilecekleri her oyu çok değerli görüyor.

63 yaşındaki Menendez, siyasi nüfuzunu kullanarak Floridalı göz doktoru Salomon Melgen’e yardımcı olma ve bunun karşılığında da Karayipler ve Paris’te lüks tatiller, Melgen’in özel uçağıyla seyahatler ve senatörü doğrudan ya da dolaylı destekleyen örgütlere yüz binlerce dolarlık kampanya bağışları almakla suçlanıyor.

Savcılar, Menendez’in hükümet yetkilileri nezdinde, 8,9 milyon dolarlık bir Medicare faturası ihtilafı, Dominik Cumhuriyeti’nde liman tarama cihazı alımı konusunda askıda bekleyen bir sözleşme ve ayrıca doktorun kız arkadaşlarına ABD vizesi almaya yardımcı olmada Melgen’in adına baskı yaptığını iddia etti.

Savunma makamıysa, hediyelerin rüşvet değil, “kardeş gibi” olan iki kişi arasındaki bir dostluk göstergesi olduğunu belirtiyor.

Menendez’in avukatları ayrıca, hükümetin Melgen’in hediyeleriyle, senatör tarafından atılan adımlar arasında doğrudan bir bağlantı kurmayı başaramadığını savundu.

Savcılar ise bunun bir önem taşımadığı görüşünü dile getirerek, Melgen’in, Menendez’i “maaşa bağladığını” ve politikacıyı ihtiyaç duyduğu sürece “kendi kişisel senatörü” haline getirdiğini kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG