Erişilebilirlik

Senatör McCain'den Sürpriz Suriye Ziyareti


Senatör John McCain Türkiye'de Patriot füzelerinin konuşlandırıldığı bölgede Amerikan askerleri ile
Senatör John McCain Türkiye'de Patriot füzelerinin konuşlandırıldığı bölgede Amerikan askerleri ile
Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain Suriye’ye sürpriz bir ziyarette bulundu. McCain, hem Türkiye'de hem de Suriye’de muhaliflerle görüştü. Türkiye üzerinden Suriye’ye giden Cumhuriyetçi McCain, burada Özgür Suriye Ordusu Komutanı General Salam İdris’le biraraya geldi. McCain, Suriye’de birkaç saat kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

McCain, Amerika’nın Suriyeli isyancılara daha fazla yardım yapmasından yana. McCain, bu ziyaretiyle, 2011 yılı Mart ayında isyan hareketinin başlamasından bu yana Suriye’yi ziyaret eden en üst düzey Amerikalı yetkili oldu.

Daily Beast adlı bir blog’a demeç veren General Salam İdris, McCain’in Türkiye’de bulunan Özgür Suriye Ordusu yetkilileriyle de görüştüğünü söyledi. İdris, görüşmede, McCain’den, kendilerine silah desteğinde bulunulması, uçuşa yasak bölge kurulması ve Şam rejimi yanlısı Hizbullah militanlarına karşı Suriye ve Lübnan’da hava saldırıları düzenlenmesi yolundaki isteklerini Amerikan hükümetine iletmesini istediklerini söyledi.

McCain, Suriyeli isyancılara silah yardımı yapılması ve sivil halkı hava saldırılarına karşı koruma amacıyla Suriye içinde Amerikan uçakları tarafından denetlenen bir güvenli bölge oluşturulmasını istiyor.

Obama yönetimi ise öldürücü olmayan silah ve insani yardımda bulunuyor. Ancak daha fazla müdahil olmak istemiyor. Suriye’ye öldürücü silah göndermekte isteksiz davranan Obama yönetimi silahların Amerikan karşıtı İslamcı militanların eline geçmesinden kaygı duyuyor. .

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG