Erişilebilirlik

Selanik'te Türk Konsolosluk Görevlisinin Aracı Kundaklandı


Arşiv foto
Arşiv foto

Yunanistan’ın Selanik kentinde kimliği belirsiz kişiler, Türk konsolosluğunda görevli bir çalışanın aracını ateşe verdi.

Olayın gece yerel saatle 3:30 sularında meydana geldiği ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İsmini paylaşmayan bir yetkili, aracın ağır hasar gördüğünü olayda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını söyledi.

İtfaiyenin yanan araca müdahale ettiği ve aynı sokakta park etmiş diğer araçlara yangın sıçramadan, aracın söndürüldüğü belirtiliyor.

Polisin kundaklanan araçta patlayıcı araması da yaptı.

Dışişleri Bakanlığı: "Şiddetle protesto ediyoruz"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy olayla ilgili bir soruya cevaben yaptığı yazılı açıklamada, Selanik Başkonsolosluğu görevlisinin özel aracının kundaklanmasını şiddetle protesto ettiklerini vurguladı.

Aksoy açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu vahim hadiseye ilişkin tepkimiz, gerek Bakanlığımızca Ankara’da Yunanistan Büyükelçisi, gerek Atina Büyükelçiliğimizce Yunan makamları nezdinde gösterilmiş olup, gerekli sözlü ve yazılı girişimlerde bulunulmuştur.

Yunanistan’daki diplomatik personelimize ve mal varlıklarına yönelik benzer olaylar maalesef son yıllarda artmaya başlamıştır.

Yunan makamlarından, bu tür eylemleri engellemelerini ve misyonlarımız ile personelinin korunmasına yönelik tüm gerekli tedbirleri almalarını, bu olayların faillerini yargı önüne çıkararak, hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz."

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG