Erişilebilirlik

'Seçmenin Kadına Bakışı Partilerinkinden İleride'


'Seçmenin Kadına Bakışı Partilerinkinden İleride'
'Seçmenin Kadına Bakışı Partilerinkinden İleride'

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER), 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde daha çok kadının aday gösterilmesi için Mart ayından bu yana "275 Kadın" adlı bir kampanya yürütüyor.

KA.DER Genel Başkanı Çiğdem Aydın, kampanyanın ikinci aşamasına girdiği şu günlerde Türk siyasetinde kadın adayların desteklenmesi için yaptıkları çalışmaları Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi.

KA.DER, kampanyanın ikinci aşaması için araştırma şirketi KONDA'ya bir araştırma yaptırdı. Mart ayı içinde 36 ilde 5 bin 434 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen "Siyasette Kadın Temsili Araştırması"ndan çıkan sonuçlara göre kadının siyasette yer bulamamasının temel nedeni siyasi partiler tarafından desteklenmemesi.

Çiğdem Aydın'a göre, araştırmanın en ilgi çekici yanlarından biri, kadının temsili konusunda asıl muhafazakar olanın halk değil siyasi partiler olduğunu göstermesi.

Aydın'la KA.DER'in kampanyası ve seçimler öncesi kadın adayları destekleme çalışmaları ile ilgili yaptığımız söyleşiyi aşağıdaki medya oynatıcıdan dinleyebilirsiniz.


XS
SM
MD
LG