Erişilebilirlik

Seçmen Tedirgin mi?


Seçmen Tedirgin mi?
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Seçime birkaç gün kaldı. Peki seçmen oyunu kullanırken son zamanlarda yaşanan terör saldırıları ve IŞİD'e karsı üst üste yapılan operasyonlardan ötürü bir tedirginlik yaşıyor mu yoksa huzurlu bir ortamda mı sandığa gidiyor?

İçişleri Bakanı Selami Altınok, vatandaşların huzur ve güven içinde oy kullanma görevini yerine getirebilmeleri için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, “Bu çerçevede seçimlerin güven içinde yapılabilmesi için seçim günü 385 bin personel görev yapacaktır. Seçimlerde görev alacak personelimize yönelik olarak gerekli tüm eğitimler verilmiştir” dedi.

Altınok, kamu güvenliğinin sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi görevinin kendi bakanlığına ait olduğunu da ifade etti.

Peki bu açıklamalar ve alınan güvenlik önlemleri vatandaşın düşüncelerini nasıl etkiledi? Kimi vatandaş oyunu kullanırken korkmadan sandığa gideceğini söylerken kimi ise tedirginlik yaşadığını ifade etti.

Devletten emekli Faruk Mine, tedirginlik yaşadığını ve sadece kendisinin değil herkesin korktuğunu belirtti.

İşadamı Mehmet Mevlevi ise İŞİD gibi terör örgütlerinden korkmadığını, vatandaşlık görevini yerine getireceğini ve gidip oy kullanacağını ifade etti.

Murat Köşe ise, olası terör saldırılarından ötürü herkesin tedirginlik duyduğuna ve devletin olabilecek bütün olayların önüne geçmesi gerektiğine dikkati çekti. Ayrıca halkın da dikkatli olması ve şüphelendikleri kişileri yetkililere bildirmesi gerektiğini ifade etti.

Yıllardır İstanbul’un en işlek meydanlarından birinde büfe işleten Cemil Erdoğan, son günlerde yaşanan terör olaylarından ötürü kendisini güvende hissetmediğini, kalabalık ortamlara girmeye korktuğunu ve bu sebeple işe bile korkarak geldiğini söyledi. Halkın çok tedirgin olduğunu vurgulayan Erdoğan, kalabalık ortamlara girmenin tehlikeli olduğunu düşündüğünü ve bu yüzden oyunu kullanmayabileceğini belirtti.

Ayşe Kibar ise evden çıkmaya korkar hale geldiklerini ama her ne olursa olsun oyunu kullanmak istediğini belirtti. Artık birilerine dur demek lazım diyen Kibar, bunu kardeşçe yapmanın önemli olduğunu vurguladı.

Emekli öğretmen Azade Melikyan, terör olaylarının kendisini çok üzdüğünü ama oy verme hakkını mutlaka kullanacağını bunun için de tatilini yarıda keseceğini söyledi.

Halkın büyük bir çoğunluğu sandığa giderken tedirgin olduklarını söyleseler de vatandaşlık haklarını kullanarak oylarını mutlaka kullanacaklarını ifade ettiler.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG