Erişilebilirlik

'Seçim Yılında Ekonomik Sorunlara Köklü Çözümler Getirilemez'


'Seçim Yılında Ekonomik Sorunlara Köklü Çözümler Getirilemez'
'Seçim Yılında Ekonomik Sorunlara Köklü Çözümler Getirilemez'

Amerika Ticaret Odası, ulusal ekonomide canlanma belirtileri görüldüğünü açıkladı. Ancak Ticaret Odası yine de büyümenin çok yavaş olduğuna dikkati çekti. 3 milyonu aşkın şirketi temsil eden Ticaret Odası seçim yılında ekonomik sorunlara köklü çözümler getirilemeyeceğini de kabul ediyor.

Ticaret Odası Başkanı Thomas Donohoue oda üyelerine hitaben yaptığı konuşmada ekonominin canlandığını, ancak büyümenin işsizliği ciddi ölçüde azaltacak kadar yüksek olmadığını söyledi: "Açıkçası 2012’in ilk aylarında yavaşlama bekliyoruz. İlk altı ayda ortalama %2,5’lik büyüme tahmin ediyoruz, sonrasında ise, hükümetin de atacağı adımlarla yılsonuna kadar %3’e çıkacağını umuyoruz."

Ticaret Odası yetkililerinden Bruce Josten, seçim yılı olan 2012’de, hükümetin işletmelere yararlı politikalar izlemesi için yoğun bir lobi faaliyeti yürütmeleri gerekeceğini söyledi: "Siyasi çekişmeler yüzünden iş yapılamaz duruma gelmesini engellemeye çalışacağız."

Ticaret Odası’nın önceliklerinden biri, 3 bin km uzunluğundaki Keystone Boru Hattı’nın inşası. Boru hattı Kanada’dan Texas’taki rafinerilere günde 700 bin varil ham petrol taşıyacak. İş çevreleri 7 milyar dolarlık projenin binlerce yeni istihdam sahası açacağını söylüyor: "Bu proje, çevre konusundaki bütün kriterleri karşılıyor, geciktirilmesi için hiçbir yasal gerekçe yok."

Her ne kadar Kongre’de kabul görse de, çevreciler Başkan Obama’dan projeyi iptal etmesini istiyor. Ticaret Odası ise projenin bir an önce başlatılması için Obama’ya baskı yapıyor.


XS
SM
MD
LG