Erişilebilirlik

Seçim Yarışında Irkçılık Tartışması Sürüyor


Seçim Yarışında Irkçılık Tartışması Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

İlk siyah başkanını sekiz yıl önce seçen Amerika’da ırkçılık konusu, yeni başkan adayları arasında bir söz yarışına dönüştü.

Trump bir konuşmasında, “Her yıl, altı binden fazla siyah Amerikalı cinayete kurban gidiyor” derken, Clinton da, “Trump, beyaz kitleler önüne çıktı ve siyahları, aşağılayıcı ve hakaret içeren sözlerle tanımladı”diye konuştu.

Trump, siyahların yaşadığı bölgelerde işlenen suçlara, kamu güvenliğini tehdit eden unsurlar olarak bakıyor ve başkan olması halinde kamu düzenini sağlama sözü veriyor.

Clinton ise, rakibi ve bazı destekçileriyle ilgili karanlık bir tablo çiziyor, “Trump, zararlı ve kalıplaşmış yargıları daha da güçlendiriyor ve nefret dolu destekçilerini cesaretlendiriyor. Bu durum Trump’ın nasıl bir başkan olacağına dair korkutucu bir tablo çiziyor” diye konuşuyor.

Trump’ın destekçileriyse, Cumhuriyetçi adayın yasadışı göçmenlikten kentlerde işlenen suçlara kadar birçok önemli sorunla ilgili acı gerçekleri dile getirdiğini söylüyor.

Bunlardan biri de, New Jersey Valisi, Chris Christie. Christie, “Eğer insanlar sokakların güvenli olmasını, polislerin desteklenmesini istiyorsa Trump’a oy vermeleri gerekir, çünkü bunları Trump sağlayacak. Trump ülkedeki yasaların nasıl uygulanacağına dair açık mesajlar veren bir Adalet Bakanı atayacak” diyerek Trump'ı savunuyor.

Trump ise siyahlara zeytin dalı uzatan son girişimiyle dikkat çekti. Chicago Bulls oyuncusu Dwayne Wade’in kuzeninin öldürülmesi sonrasında Twitter mesajı atan Trump, kurbanın ailesine başsağlığı diledi ve siyahlardan seçimlerde kendisini desteklemesini istedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG