Erişilebilirlik

‘Sarraf’ın Avukat Masrafları Milyonlarca Dolar Tutacak’


New York Times gazetesi, Rıza Sarraf davasını yakından takip eden adliye muhabiri Benjamin Weiser imzasıyla yayınladığı haberde Sarraf’ın savunma avukatlarından bir rüya takımı oluşturduğunu yazdı.

Sarraf’ın altı ayrı ünlü hukuk şirketiyle anlaştığı, dava sürecinde kendisini savunacak avukat sayısının 16 kişiye çıktığı belirtildi.

New York Times, Sarraf’ın rüya takımında yer alan avukatların mahkeme süreci için ne kadar bir vekalet ücreti alacağının bilinmediğini vurguladı. Üst düzey ve tanınmış avukatlardan oluşan bu rüya takımının mahkeme sürecinde Sarraf’a onlarca milyon dolara mal olacağını iddia etti.

New York Times, bu tahmini şimdiye kadar bu avukatların beyaz yakalı davalarda aldığı kamuoyuna açıklanmış ücretlere dayandırarak verdiğini belirtti.

‘Daha şimdiden en iyi temyiz avukatlarını tuttu’

Sarraf’ın, avukatlık mesleğinin yıldızlarını kendisini savunması için tuttuğunu, mahkemede suçlu bulunması ihtimaline karşı, karara itiraz etmek için daha şimdiden temyiz davalarının en başarılı avukatlarını tuttuğu belirtildi.

Gazete, varlıklı altın tüccarı Sarraf’ın, Mart ayında tutuklanmasının ardından ilk olarak ünlü savunma avukatı Benjamin Brafman’ı tuttuğunu hatırlattı.

”Ancak Sarraf Brafman ile yetinmedi. Brafman’ın ardından hepsi birbirinden üstün yeteneklere sahip çok tecrübeli ve tanınmış 15 avukatı daha kendini savunmaları için tutup bir rüya avukat takımı kurdu” ifadelerine yer verdi.

Brafman: ‘ Sarraf akıllı adam hayatını kurtarmak için savaşıyor’

New York Times’a konuşan Sarraf’ın ilk olarak kendisini savunması için tuttuğu ünlülerin avukatı Benjamin Brafman, “Sarraf’ın savunmasını üstlenen avukatlar arasında bir ego çatışması yok” dedi.

Sarraf’ın akıllı bir adam olduğunu vurgulayan Brafman, “Sarraf, hayatını kurtarmak için savaşıyor” dedi.

Brafman, oldukça zeki olan müvekkilinin üst düzey avukatlardan oluşan bir savunma takımı kurmasının normal karşılanması gerektiğini belirterek, “Karşımızda savcılığın çok geniş imkanlarıyla mücadele için tek yol bu” dedi.

Sarraf’ı savunan avukatlardan bazıları

New York Times, Sarraf’ın şimdiye kadar altı ayrı hukuk şirketi ile anlaştığını belirterek bazı avukatların geçmişlerini anlatan bir listeyi de yayımladı.

Benjamin Brafman: ABD’de ünlülerin avukatı olarak biliniyor. Ceza davalarında yaptığı olağanüstü savunmalarla tanınıyor. IMF eski Başkanı Strauss-Kahn’ı savundu. Çok sayıda ünlü ve beyaz yakalının savunmasını üstlendi.

Joshua Kirshner: Eski New York Güney Bölgesi Savcı Yardımcısı. Benjamin Brafman ile birlikte çalışıyor

Paul D. Clement: ABD Hükümeti adına yüksek mahkeme eski başsavcısı. Temyiz davalarında uzman. Hükümetten ayrılıp avukatlığa başladıktan sonra çok sayıda dava kararını temyizden iptal ettirmesiyle biliniyor.

Viet D. Dinh: Eski ABD Adalet Bakan Yardımcısı. Davanın savcısı Preet Bharara’nın Harvard’da birlikte okuduğu eski ve çok yakın arkadaşı.

William A.Burck: Beyaz Saray Eski Hukuk Danışmanı. Eski New York Güney Bölgesi Savcı Yardımcısı. Rüşvet davası devam edenFIFA’nın savunma avukatı.

Christine H. Chung : Eski New York Güney Bölgesi Savcı Yardımcısı. Temyiz davalarında uzman.

Edward O’Callaghan : Eski New York Güney Bölgesi Savcı Yardımcısı.

Marc A. Agnifilo: Eski New Jersey Federal Savcısı.

Şeyda Yıldırım : Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı. Yıldırım, Sarraf’ın New York’ta devam eden dava sürecinde Amerikalı avukatlarla eşgüdüm içerisinde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG