Erişilebilirlik

Sarraf Sahte Belgelerle Yaptıkları Gıda İhracatını Anlatıyor


İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde sanık olarak yargılanan Mehmet Hakan Atilla’nın duruşmalarında tanık olarak ifade vermeyi sürdürüyor. Sarraf’ın, bugün dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Saat 09.00 başlayacağı belirtilen duruşma bir saat gecikmeyle başladı.

Sarraf Dördüncü Kez Tanık Kürsüsünde - CANLI BLOG

Bugünkü duruşmada jüri heyeti de gecikmeli olarak salona girdi. Jüri heyetiyle duruşma öncesi bir toplantı yapıldığı belirtildi. 12 kişilik jüri heyetinden şimdiye kadar iki üye hakim Richard Berman tarafından duruşma sırasında uyudukları için azledildi. İki jüri üyesinin yerine yedek jüri üyeleri atandı.

Sarraf, savcılığın sorularını yanıtlıyor. Savcılık dördüncü gününe gelinen sorgusunda İran’a sahte belgelerle ilgili yapılan gıda ihracatıyla ilgili Sarraf’a muhtelif sorular yönlendiriyor.

Sarraf, aynı davada sanık olan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’la aralarında yaptıkları yazışmalarla ilgili sözlerinin ne anlama geldiği soruluyor. Sarraf her soruyu kısa cevaplarla yanıtlıyor.

Duruşmanın yapıldığı 17 kattaki ana salon ve ek olarak 12’inci katta açılan salonlar tamamen dolu.

Sarraf, hakim Berman ve savcılığın çapraz sorgusunun ardından Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarının sorularını yanıtlayacak.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG