Erişilebilirlik

Sarraf: 'Prozac Kullanıyorum'


New York’ta yaklaşık on aydır tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf yeniden hakim karşısına çıktı. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde yapılan duruşmada Sarraf mahkeme hakimi Richard Berman’ın çeşitli sorularını da yanıtladı.

Sarraf’ın savunmasını üstlenen bazı avukatların, aynı zamanda davada adı geçen para transferlerinin gerçekleştiği bazı finans kuruluşlarının da avukatlığını da üstlendiği iddiasıyla savcılık bu avukatlara itiraz etmişti.

Bugün yapılan ara duruşmada savcılığın çıkar çatışması iddiasıyla itiraz ettiği avukatların durumu tartışıldı. Savunma ve iddia makamları konuyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Hakim Berman’ın konuyla ilgili çeşitli sorularını yanıtlandı. Ara duruşmadan Sarraf’ın bazı avukatlarının göreve devam edip etmeyeceği yönünde bir karar çıkmadı.

Hakim Berman savcılığın Sarraf davasından çıkar çatışması iddiasıyla çekilmesini istediği avukatlarla ilgili kararını daha sonra açıklayacağını belirtti.

Sarraf hakimin sorularını yanıtladı

Hakim Berman duruşmada Sarraf’a çıkar çatışması iddiasıyla ilgili çeşitli sorular yöneltti.

Hakim Berman, kendisini savunan bazı avukatların, davada adı geçen ve para transferlerini gerçekleştirdiği bazı bankaların da avukatlığını yaptığını bilip bilmediği sorusunu Sarraf, “Biliyorum. Durumun farkındayım ve aynı avukatlarla devam etmek istiyorum diye yanıtladı. Hakim Berman’ın, “Eğitim durumunuz nedir? “ sorusunu, Sarraf, “Lise mezunuyum” şeklinde yanıtladı.

Hakim’in her hangi bir ilaç kullanıp kullanmadığı sorusunu da, “Prozac” diye yanıtladı. Daha önce bazı yayın kuruluşlarında çeşitli sakinleştirici ilaçlar kullandığı iddia edilen Sarraf, böylece bu iddialara ilk ağızdan yanıt vermiş oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG