Erişilebilirlik

Sarraf Davasında Uzlaşma Sağlanamadı


Rıza Sarraf davasıyla ilgili New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada savcılık ve savunma arasında ihtilaflı konularla ilgili bir uzlaşma sağlanamadı.

Hakim, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın mahkemenin ertelenmesi talebini reddetti.

Hakim Richard Berman, taraflar arasında uzlaşı sağlanamaması sonrasında Sarraf davasının 27 Kasım’da başlayacak duruşmalarda asıldan görülmesine hükmetti.

İki saat süren duruşmada taraflar arasındaki ihtilaflı konuların giderilmesi için ara verildi. Savunma ve savcılık bir süre baş başa görüştükten sonra yeniden duruşma salonuna geldi.

'Hakim duruşmaların başlangıcıyla ilgili son kararını açıkladı'

Savunma ve iddia makamı arasında görüş ayrılıklarının bulunduğu delillerdeki gizlilik kararının kaldırılması ve Atilla’nın tanıklarının dinlenmesi konusunda ise taraflar uzlaşmadı. Hakim Berman ihtilaflı konularla ilgili son kararı önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtti.CHP Amerika Temsilcisi Yurter Özcan, Amerika’nın Sesi’ ne son duruşmayı şöyle değerlendirdi: “ Bugün hakim Berman mahkemenin başlamasıyla ilgili nihai kararını bildirdi. 27 Kasım Pazartesi Sarraf davası jürili olarak görülmeye başlayacak. Bundan sonra her hangi bir erteleme olmayacak. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları tekrar bir erteleme talep etti. Hakim kabul etmedi. Bugün, Türkiye’den Atilla lehine tanıklık yapacak kişilerin dinlenilmesiyle ilgili bir nihai karar da çıkmadı. Hakim Berman bu kararını büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta açıklamış olacak. Oradaki tanıkların buraya gelmeden nasıl dinleneceği konusunda ciddi sıkıntıları olduğunu paylaştılar. Video konferans aracılığıyla buraya bağlanıp mahkemede tanıklık etmeleri konusunda sıkıntıları olabileceği ifade edildi. İki saat süren duruşmada bir mola verildi. Atilla’nın avukatları ve savcılık başka bir odada baş başa bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda da bir uzlaşı çıkmadı. “ dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG