Erişilebilirlik

‘Sarraf 27 Kasım’da Başlayacak Duruşmalara Katılacak mı?’


New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yaklaşık 20 aydır devam eden Rıza Sarraf davasının bugün yapılan ara duruşmasında Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın talepleri görüşüldü. Duruşmaya Sarraf ve avukatları katılmazken, Atilla dört avukatıyla birlikte duruşmada yer aldı.

Hakim Richard Berman, Atilla’nın hakkındaki iddianamenin düşürülmesi veya dosyasının Sarraf’tan ayrılma talebini kabul etmedi.

Yaklaşık iki saat süren duruşmaya kısa bir ara verildikten sonra yeniden devam edildi. Duruşmanın ikinci bölümünde Atilla’nın mahkemeye çıkartmak istediği tanıklarıyla ilgili çeşitli prosedürler görüşüldü.

Hakim Berman ayrıca, savunma ve savcılık makamından Fethullah Gülen ve Türk hükümeti arsında neler yaşandığını ve ne tür farklılıkların olduğu konusunda bir bilirkişiyi mahkemeye getirmelerini istedi.

27 Kasım’da başlayacak davanın asıldan görüleceği jürili duruşmalar öncesinde, önümüzdeki hafta Salı günü yerel saatle 14.00’de jüri üyelerinin tespitiyle ilgili yeni bir ara duruşma yapılmasına karar verildi.

Sarraf duruşmalara katılacak mı sorusu?

Atilla’nın avukatları Hakim Berman’a Rıza Sarraf’ın 27 Kasım’da başlayacak duruşmalara katılıp-katılmayacağını sordu. Hakim Berman, soruyu gülümseyerek, “Hakim olsam da bu tür soruların muhatabı ben değilim. Bu soruları bana yöneltmeyin. Mahkeme dosyalarını takip edin” diye yanıtladı.

Atilla, duruşmada bir gazetecinin, “Sarraf itirafçı mı oluyor?” sorusunu, “Böyle bir şey bilmiyorum. Bu konuda hiç bir fikrim yok” diye yanıtladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG