Erişilebilirlik

Şaron’un Durumu Ağırlaştı


Midease Israel Ariel Sharon
Midease Israel Ariel Sharon

2006’dan bu yana komada bulunan İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron’un bazı hayati organlarının fonksiyonlarını yerine getirmemeye başladığı açıklandı

İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron’un sağlık durumunun kötüleştiği bildirildi.
2006 yılından bu yana komada bulunan Şaron’un bazı hayati organlarının fonksiyonlarını yerine getirmemeye başladığı açıklandı.

85 yaşındaki Şaron, İsrail siyasetinin en tartışmalı isimlerinden biriydi.

Filistinliler tarafından katı tutum yanlısı tutumu nedeniyle eleştirilen asker kökenli Şaron, Filistin topraklarını işgal, yeni yerleşim birimlerinin kurulması ve şaşırtıcı biçimde 2005 yılında İsrail askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri geri çekmesi gibi politikalarıyla iz bıraktı.

1983 yılında yapılan resmi bir soruşturma, o dönem Savunma Bakanlığı yapan Şaron’u, Sabra ve Şatila mülteci kamplarındaki yüzlerce Filistinli kadın, erkek ve çocuğun öldürülmesinden dolaylı da olsa sorumlu olduğunu ortaya çıkarmıştı. Soruşturma sonuçlarının açıklanmasından sonra Şaron bakanlık görevinden istifaya zorlandı.

Katliam, 1982 yılında Lübnan’ı işgal eden İsrail ordusunun, Hıristiyan Falanjist milislere silahlı Filistinlileri bulma gerekçesiyle mülteci kamplarına girme izni vermesi sonrasında yapılmıştı.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG