Erişilebilirlik

Sarkozy Zor Durumda


Sarkozy Zor Durumda
Sarkozy Zor Durumda

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, seçim öncesi zayıflayan halk desteğini arttırma amacıyla yeni ekonomik öneriler açıkladı.

Bir dönem daha cumhurbaşkanı seçilmeyi amaçlayan Sarkozy, Nisan ayında kamuoyu yoklamalarında önde giden Sosyalist Parti lideri Francois Hollande ile yarışacak.

Sarkozy, mal ve hizmetlerden alınan katma değer vergisini arttırılmasını buna karşılık işverenlerin ücret bordrolarına katkısını azaltmayı planlıyor. Fransa cumhurbaşkanının önerileri, üç milyona yaklaşan işsiz sayısına çözüm bulmayı amaçlıyor.

Ekonomik planını bir televizyon konuşmasıyla açıklayan Sarkozy, Fransa’da mali işlemlere vergi getirilmesini de önerdi. Sarkozy, yeni vergiye diğer Avrupa ülkelerinin de katılmasını istiyor.

Öteyandan Atina’da Yunanistan başbakanı Lucas Papademos, üç ana partinin lideriyle biraraya geldi. Üç lider görüşme sonrası yaptıkları açıklamada Yunanistan’ın borcunu azaltması ve iflastan kurtulması için gerekli kemer sıkma önlemleri üzerinde tümüyle anlaştıklarını belirtti.

Hafta sonu imzalanması beklenen anlaşma, Yunanistan’ın AB ve Uluslararası Para Fonundan yeni kredi alabilmesini sağlayacak.

XS
SM
MD
LG