Erişilebilirlik

Sandy Kasırgası'ndan Etkilenenler İçin Kermes


Sandy Kasırgası'ndan Etkilenenler İçin Kermes
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
Washington’daki Müslüman ülke büyükelçiliklerinde çalışanlar ve yakınları düzenledikleri etkinliklerle Sandy kasırgasından etkilenenlere yardım topluyor. Amerika’nın Sesi’nden Suzanne Presto, yardım etkinliklerinden birine katıldı ve bu yardımsever grubu daha yakından tanıdı.

Washington’da bir büyükelçinin konutunda danslı, yemekli, sohbetli bir eğlence ortamı var. Ama bu sıradan bir davet değil. New York ve New Jersey şehirlerini vuran Sandy kasırgası kurbanlarına yardım toplamak için düzenlenmiş bir kermes.

Kasırganın yol açtığı yıkımın görüntüleri, Endonezya’nın Washington Büyükelçisi’nin eşi Rosa Rai Djalal’ı harekete geçirmiş: “Kasırgayı televizyondan izledim. Görüntüler çok üzücüydü ve aklıma 2004’te Endonezya’da yaşadığımız büyük depremi getirdi. Depremden sonra uluslararası toplum bize yardım etmişti. Ben de kasırgadan sonra arkadaşlarımı arayıp ‘yardım etmek için bir şeyler yapalım’ dedim.”

Washington’daki Müslüman Kadınlar Derneği’nin başkanı olan Djalal, tanıdığı diğer büyükelçi eşlerini ve diplomatları da harekete geçirmiş.

Yardım toplamak için kültürel özelliklerini ön plana çıkaran bir kermes düzenlemeye karar vermişler.

Konuklar Endonezya büyükelçisinin konutundaki öğle yemeğine katılmak için 50 dolar ödüyorlar. Tüm kazanç, Raquel Mata’nın çalıştığı Amerikan Kızıl Haç örgütüne gidiyor.

Raquel Mata, ‘Sandy Kasırgası Kurbanları İçin Dayanışma’ adını verdiğimiz bu kermeste maddi bağış topluyoruz. Herkesi etkileyen bir amaç için birleştik,” diyor.

Babası Washington’un Libya Büyükelçisi olan Fatima Aujali için bu birlik duygusu çok önemli: “Müslümanlar, Sandy’den etkilenen Amerikan halkı için gerçekten endişeleniyor. Onlara yardım etmek için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.”

Konuklar, Afganistan, Azerbaycan, Mısır, Irak, Endonezya, Libya, Tunus, Türkiye, Ürdün ve Filistin kültürleri hakkında bilgi ediniyor, açık artırma için bağışlanan eşyaları satın alıyor.

Se Young Thomas, “Daha önce Müslüman ülkeler hakkında fazla bilgim yoktu. Bu etkinlik, Müslüman ülkeleri tanımak ve kültürlerini öğrenmek için çok iyi bir fırsat,” diyor.

Konuklar, aynı zamanda Asya ve Ortadoğu yemeklerini tatma fırsatı da buluyor.

Kültürel çeşitliliğin bu kermesteki buluşması, Amerika Protokol Ofisi Başkan Yardımcısı Natalie Jones’u da etkilemiş: “Birçok kadın ve birçok ülke, Sandy Kasırgası kurbanlarına yardım etmek için çok kısa bir zamanda biraraya geldi. Ve bunu kültürel ve geleneksel özelliklerinin gücünü kullanarak yaptı.”

Kermes diplomasisi işe yaramış görünüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG