Erişilebilirlik

Sandy Kasırgasının Yaraları Hala Sarılamadı


New York ve New Jersey eyaletlerinde 4 yıl önce yüzden fazla kişinin yaşamını yitirdiği, yüz binleri evsiz bırakan Sandy Kasırgası’nın yaraları hala sarılamadı.

İki eyalette kasırga sonrasında hasar gören bir çok ev ve işyerinin henüz onarılmadığı ortaya çıktı.

Yetkililer, dört yıl önce New York’ta Sandy kasırgasından hasar gören evlerden sadece yüzde 60’nın onarıldığını belirttiler. Hasar gören ev ve iş yerlerinden yüzde 40’ında ise onarım çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Şimdiye kadar 5,349 hasarlı evin onarılıp sahiplerine teslim edildiği, 8,374 evin ise büyük çoğunluğunda onarım yapıldığı ve ev sahiplerine gerekli finansal destek sağlandığı belirtildi.

Atlantik Okyanusunda oluşan en büyük kasırga

Atlantik Okyanusu'nda oluşan ve kayıtlara geçen en büyük kasırga olan Sandy Kasırgası Jamaika, Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Küba, Bahama Adaları, Kanada ve ABD'nin bir çok doğu eyaletlerini vurmuştu.

Sandy Kasırgası'ndan ABD’de en fazla New York ve New Jersey eyaletleri etkilenmişti. On milyarlarca dolar zarara yol açan kasırga sonrasında iki eyalette yüzden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

New York'ta metro istasyonları, tüneller, otoyollarda büyük hasar meydana gelmiş, 7 metro istasyon sel nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Manhattan’da birçok araç sel suları altında kalmış, bazı binalar da kısmen çökmüştü.

Kasırgadan etkilenen bölgelerde Türklere ait çok sayıda iş yeri ve ev de hasar görmüştü.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG