Erişilebilirlik

Sanat Dersleri Öğrencilerin Başarısını Nasıl Etkiler?


Sanat Dersleri Öğrencilerin Başarısını Nasıl Etkiler?
Sanat Dersleri Öğrencilerin Başarısını Nasıl Etkiler?

Amerikan okullarında sanat dersleri kısıtlı bütçe nedeniyle kesintiye uğradı. Los Angeles'ta bazı yerel dernekler okulların yardımına koşuyor. Bu derneklerden biri de Hollywood Sanat Konseyi.

Profesyonel dansçılar 12 yaşındaki öğrencilere caz ve hip hop dersi veriyor.

Yakındaki bir okulda bir başka öğretmen daha küçük yaştaki öğrencilerle müzikal tiyatro çalışıyor.

Hollywood film stüdyoları hemen yakında. Shauna McClure Hollywood Sanat Konseyi'nin yöneticisi. McClure, Vine İlkokulu'nun göçmen mahallesinde olduğunu söylüyor: "Öğrenciler azınlık gruplarından geliyor. Bu gruplar arasında zengin kültürlerden gelen Latinler, Ermeniler ve Asyalılar var. Biz de Hollywood'un en iyi sentezini yapmaya ve öğrencilere sanatı tattırmaya çalışıyoruz"

Dans öğretmeni Angelina Prendergast çocukların derslere büyük ilgi gösterdiğini söylüyor: "Öğrenciler dans derslerini seviyor. Bütün gün sınıfta oturan çocukları hareket ederken görmek çok güzel. Bazıları dansçı olmak için gerekli yeteneklere sahip. Umarım eğitimlerine devam ederler"

Barbara Rosenblatt 9 yaş grubuna öğretiyor. Rosenblatt sanatın çocukların gelişmesine katkısının önemli olduğunu söylüyor: "Öğrencilerimize Hollywood'un farklı sanat dallarına erişim imkanı sağlamak, dışarıda farklı hayatlar olduğunu gösterebilmek önemli."

Los Angeles'ta devlet okullarına giden öğrencilerin sadece yarısı liseden mezun olabiliyor. Diğerleri okulu terk ediyor. Hollywood Sanat Konseyi Başkanı Nyla Arslanian sanat eğitiminin çocukların okulu tamamlamalarına yardım edeceği görüşünde: "Çocuklar üçüncü, dördüncü sınıfa geldiklerinde 'doktor olmak istiyorum, avukat olmak istiyorum, itfaiye eri olmak istiyorum' diyor. Dünyaları o yaşlarda fırsatlarla dolu oluyor. Ancak sistemin içine girdikçe fırsatlar yavaş yavaş kayboluyor. Bizce sanat çocukların ufkunu geniş tutmada yardımcı olabilir."

Tiyatro hocası Melissa Berman derslerde önemli bilgiler verildiğine inanıyor: "Toplum, ekip çalışması, dinleme yeteneği, doğal yeteneklerin kullanılması ve bütün bunların hareket, konuşma, paylaşma ve yaratıcılıkla yapılması çok önemli."

Projenin sponsorları okullarda sanat dersleri için gerekli bütçenin yeniden sağlanacağını umuyor.


XS
SM
MD
LG