Erişilebilirlik

San Francisco'da Uçak Kazası


Güney Kore havayolu şirketi Asiana’ya bağlı bir yolcu uçağı San Francisco’da acil iniş sırasında kaza yaptı. Kazada en az iki kişi öldü.

San Francisco İtfaiye Müdürü Joanne Hayes-White yaklaşık 130 kişinin yaralandığını, bazılarının durumunun kritik olduğunu bildirdi. Ayrıca bir kişinin akıbetinin bilinmediği kaydediliyor. İlk açıklama 60 kişinin kayıp olduğu yönündeydi.

İlk olarak Şangay’dan kalkan ve Seul’e uğrayan, 300’den fazla yolcu ve mürettebat taşıdığı bildirilen uçağın San Francisco üzerinde acil iniş talebinde bulunduğu bildirildi.

Görgü tanıkları Boeing 777 uçağının piste kötü bir açıyla yaklaştığını, daha sonra da takılarak kendi çevresinde döndüğünü belirtiyor.

İnişten sonra yoğun dumanların yükseldiği kazanın ardından enkaz haline gelen uçak, havaalanı kurtarma görevlilerince derhal tahliye edildi. Ölen olup olmadığı kesinlik kazanmadı. San Francisco’da bir hastane on yolcuyu tedavi ettiğini ve hastaların durumunun kritik olduğunu bildirdi. Uçaktan kurtulan yolculardan bazıları uçaktan çıkar çıkmaz enkazın ve kurtarma operasyonunun fotoğraflarını çekti görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Televizyonlardaki görüntüler, uçağın alt arka kısmının sürtünmeden dolayı kısmen aşındığını, kuyruk kısmının koptuğunu, üst kısmının yandığını, kanatlarının kırıldığı ve iniş takımlarının parçalandığını gösteriyor. Ayrıca videolarda uçağın ikinci motoru da görünmüyor.

Amerikan Ulusal Uçuş Güvenliği Dairesi yetkilileri incelemelerde bulunmak üzere kaza mahalline gitti. Uçağın kaza sırasında kuleyle iletişim bilgilerinin dinlenmesi ve karakutunun bulunmasından sonra kazanın nedenin ortaya çıkması bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG