Erişilebilirlik

Samsung’un Varisine Rüşvet Cezası


Güney Kore’de bir mahkeme, Samsung şirketinin varislerinden Lee Jae-Young’ı ülkenin devlet başkanının görevden ayrılmasına yol açan rüşvet skandalına karıştığı gerekçesi ile 5 yıl hapse mahkum etti.

Mahkeme ayrıca Lee’yi zimmetine para geçirme, denizaşırı ülkelerdeki mal varlıklarını gizleme, yalan beyanda bulunma ve suç içeren eylemlerle kazanç sağlamaktan da suçlu buldu.

Lee tüm iddiaları reddederek kendisinin yanlış birşey yapmadığını söyledi. Lee’nin avukatı da kararı temyiz edeceklerini tüm suçlamaların kendileri açısından kabul edilemez olduğunu ve bir üst mahkeme tarafından suçsuzluklarının kanıtlanacağını iddia etti.

Mahkeme 49 yaşındaki Lee’nin eski devlet başkanı Park Geun-Hye’e yakın Choi Soon-sil’e 38 milyon dolar rüşvet verdiğine hükmetti. Karara göre Young’ın bu kişiye rüşvet verme gerekçesi, kendisine bağlı Samsung ve Samsung Electronics şirketlerinin birleşmesi ile ilgili hükümetin desteğini sağlamak ve şirket üzerindeki kontrolünü arttırabilmekti.

Mahkeme ayrıca Choi’n kızının binicilik kariyeri eğitimi için de 6, 4 milyon dolarlık tutarın da bu rüşvetin içerisine dahil olduğuna hükmetti.

Eski devlet başkanı Park ve yakın dostu Choi hakkındaki davalar da devam ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG