Erişilebilirlik

Samsung Apple'a 1 Milyar Dolar Tazminat Ödeyecek


Amerika’da bir mahkeme, Güney Koreli Samsung firmasının Amerikan Apple şirketinin ürettiği mobil cihazlara ait bazı patent haklarını ihlal ettiği kararına vardı.

Jüri kararıyla suçlu bulunan Samsung şirketi, California eyaletinde görülen davada, Apple şirketine 1 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Mahkeme kararını değerlendiren Apple sözcüsü, “Kanıtlar Samsung’un taklitlerinin bildiğimizin çok daha ötesinde olduğunu gösteriyor,” diye konuştu.

Samsung ise yaptığı açıklamada, mahkeme kararının “Apple için bir kazanım olmadığını, Amerikalı tüketicilerin kaybı olduğunu” bildirdi. Samsung bu davanın yeni icatların önünü kapatacağını ve fiyatların artmasına yol açacağını belirtti.

Samsung şirketinin mahkeme kararını temyize götürmesi bekleniyor.

Dün (Cuma) Güney Kore’deki bir başka mahkeme hem Apple, hem de Samsung’u patent haklarını ihlal etmekten suçlu bulmuştu.

Seul’deki mahkeme, Apple’ın Samsung’a ait iki kablosuz iletişim sistemini, Samsung’un da Apple’a ait tasarım hakkını ihlal ettiğini açıkladı. Güney Kore mahkemesi, tarafları birbirlerine küçük tazminatlar ödemeye mahkum ederken, iki şirketin bazı ürünlerinin ülkedeki satışlarını da yasakladı.

Endüstri uzmanları, akıllı telefon pazarının değerinin 200 milyar doların üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG