Erişilebilirlik

Şam'da İntihar Saldırısı:15 Ölü


Şam’da bir intihar bombacısı bindiği aracı havaya uçurarak en az 15 kişiyi öldürdü, 50’yi aşkın kişiyi de yaraladı.

Saldırı başkentin merkezindeki Sabaa Bahrat meydanı yakınlarında düzenlendi.
Suriye devlet televizyonu çok sayıda yanmış araçtan yükselen dumanlar ve patlamadan camları kırılmış binalar gösteren görüntüler yayınladı. Suriyeli yetkililer, saldırıdan “teröristler” i sorumlu tuttu. Şam hükümeti Suriye ordusuna karşı savaşan isyancılar için “terörist” deyimini kullanıyor.

Öteyandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına ilişkin iddiaları soruşturacak ekibin 24 saat içinde bu ülkeye hareket etmeye hazır olduğunu, ancak hala Suriye hükümetinden onay beklediklerini belirtti.
Ban Ki Moon, Lahey’de yaptığı açıklamada İsveçli bilimadamı Ake Sellstrom liderliğindeki ekibin Kıbrıs’ta beklediğini, bazı yasal ve teknik konularda Suriye’yle temasların devam ettiğini söyledi.

Ban, “Kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını belirlemek amacıyla yapılacak kapsamlı araştırma için tek beklediğimiz, Suriye hükümetinin onayı. Şimdiye kadar çok büyük sıkıntı çeken Suriye halkının yararı için çabalıyoruz. Ne kadar beklersek bu önemli misyon o kadar zorlaşacak,” şeklinde konuştu.

Soruşturmanın bir an önce başlaması için yürütülen görüşmelerde Suriye hükümetini daha esnek olmaya çağıran Genel Sekreter Ban, gecikmelerin örnek toplama işlemini daha da zorlaştıracağını kaydetti.

Suriyeli isyancıların kimyasal silah kullanıldığına dair suçlamaları devam ediyor. Ban, hiçbir ön koşul aranmadan tüm suçlamaların araştırılması gerektiğini söyledi.

Ban Ki Moon, geçen ay yaptığı açıklamada amaçlarının birilerini suçlamak değil, kimyasal silah kullanılıp-kullanılmadığını ortaya çıkarmak olduğunu belirtmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG