Erişilebilirlik

Şam'da Büyük Saldırı


Şam’da isyancıların faaliyet gösterdiği bölgelere tank ve helikopterlerle saldıran Suriye kuvvetlerinin en az 47 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, can kayıplarının Şam’ın Kfar Souseh, Daraya ve diğer güney mahallelerinde meydana geldiğini haber verdi.
Kent sakinleri tank ve hava saldırısının, hükümet kuvvetlerinin isyancıların kontrolündeki mahallleleri geri aldıktan sonra giriştiği en şiddetli bombardıman olduğunu söylüyor. Geçen ay Suriye ordusunun düzenlediği kanlı saldırıdan sonra Şam’ı terkeden isyancıların geri döndüğü belirtiliyor.

Öteyandan Lübnan’ın Trablus kentinde geceyarısı Sünnilerle Aleviler arasında çıkan çatışmada en az yeri kişinin öldüğü bildirildi. Trablus’ta Suriye nedeniyle bu hafta patlak veren mezhep çatışmalarda yüzü aşkın kişinin de yaralandığı haber veriliyor.
Bu arada bir Türk yetkili son 24 saat içinde Suriye’den 2 bin 500 kişinin Türkiye’ye sığındığını açıkladı.

Öteyandan Amerikan hükümetinin mali destek sağladığı Arapça yayın yapan El-Hurra televizyonunun kayıp iki muhabiri hala bulunamadı.
Kayıp medya mensuplarından birinin Cüneyt Ünal olduğu bildirildi. Ünal, El-Hurra televizyonu için kameramanlık yapıyordu. Ünal’ın beraberindeki muhabirin de Beşar Fehmi olduğu kaydedildi. Her iki medya mensubu da Halep’teydi.

El Hurra televizyonunun bağlı olduğu Broadcasting Board of Governors (Yayıncılık Yönetim Kurulu) adlı kuruluş, Suriye hükümetinden iki basın mensubunun can güvenliğini sağlamasını istedi. Amerika’nın Sesi de aynı kuruluşa bağlı.

Ölen Japon gazetecinin cesedi ise ülkesine gönderilmek üzere Adana’daki morgtan alındı. Tokyo’daki Japon Haber Ajansı için çalışan Mika Yamamoto Halep’te isyancılarla hükümet kuvvetleri arasındaki arasındaki çatışmada hayatını kaybetmişti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Amerika’nın Sesi’ne verdiği özel demeçte Suriye’deki ayaklanmanın başlamasından bu yana beş gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi. Örgüt Sözcüsü Soazig Dollet, Suriye’nin gazeteciler için dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG