Erişilebilirlik

Şam'da Bombalı Saldırı


Ammunition and an abandoned military truck belonging to forces loyal to President Bashar Al-Assad is seen after clashes in Raqqa province, eastern Syria, June 16, 2013.
Suriye ordusunun Rakka ilinde çatışma sonrası bıraktığı askeri araç ve mühimmat
Ammunition and an abandoned military truck belonging to forces loyal to President Bashar Al-Assad is seen after clashes in Raqqa province, eastern Syria, June 16, 2013. Suriye ordusunun Rakka ilinde çatışma sonrası bıraktığı askeri araç ve mühimmat
Şam’da bir askeri hava alanının yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 Suriyeli askerin öldüğü, onunun da yaralandığı haber veriliyor.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü saldırıda Mazzeh askeri hava alanı yakınındaki bir güvenlik kontrol noktasının hedef alındığını bildirdi.

Bu arada BM Güvenlik Konseyinde veto yetkisi bulunan Rusya Suriye üzerinde yasak hava sahası kurulmasına izin vermeyeceğini açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Alexander Lukaşeviç bu açıklamayı Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Başkan Barack Obama arasında planlanan görüşmeden önce yaptı. İki lider Kuzey İrlanda’daki G8 zirvesi sırasında biraraya gelecek.

Amerika ve Rusya Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat ve muhalefetin temsilcilerini görüşme masasına oturtmaya çalışıyor. Ancak Moskova, Amerika’nın isyancıları silahlandırmasına ve Suriye üzerinde yasak hava sahası kurmayı düşünmesine karşı çıkıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG