Erişilebilirlik

Şam'da 14'ü Çocuk 36 Kişi Öldü


Suriyeli muhalif eylemciler hükümet kuvvetlerinin bombaladığı Şam’ın doğusundaki dış mahallelerde 14’ü çocuk en az 36 kişinin öldüğünü bildirdi.
Yayınlanan videoda bir hava üssü yakınlarındaki bir arsada parçalanmış çocuk cesetleri önünde ağlayan kadınlar görülüyor.
Dış mahallelerde üstlenen isyancılar beş günden beri Müleyha üssüne roket ve havanlarla saldırıyordu.

Öteyandan Rusya, siyasi çözüm için Suriye muhalefetini karşı önerilerde bulunmaya çağırdı.
Rusya, bir gün önce de Suriye’de “siyasi geçiş süreci” başlatılması çağrısında bulunmuş, ancak çağrıda ülkedeki iç savaşın sona ermesi için Devlet Başkanı Beşar Esad’dan görevini bırakması istenmemişti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dışarıdan müdahale olmadan Suriye’nin kendi geleceğine ancak Suriyeliler’in karar verebileceğinin altı çizilmişti.

Açıklamada çatışmalara ve kan dökülmesine son verilmesi, aralarında evlerinden olan ve mülteci durumuna düşen Suriyeliler’e insani yardım başlatılması çağrısı da yapılıyor.

Rus ve Amerika dışişleri bakanlığı yetkilileri, Cuma günü Suriye krizinin sona erdirilmesi konusunda Cenevre’de Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Lakhdar Brahimi’nin de katıldığı görüşme düzenlemişti. Ancak görüşmeden bir sonuç çıkmadı.
Suriye’de iki yıldır devam eden iç savaş, 60 binden fazla kişinin hayatına mal oldu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG