Erişilebilirlik

Şam Üniversitesi'ne Havan Saldırısı


Havan saldırısında yaralanan bir öğrenci hastanede tedavi görürken
Havan saldırısında yaralanan bir öğrenci hastanede tedavi görürken
Şam Üniversitesine düzenlenen havan saldırısında 15 öğrencinin öldüğü bildiriliyor.
İki devlet televizyonu kanalı havan mermilerinin mimarlık fakültesinin kantinine düştüğünü, çok sayıda öğrencinin de yaralandığını gösteren görüntüler yayınladı.

Şam'ın Baramkeh mahallesindeki üniversitenin çevresinde Savunma Bakanlığı, devlet televizyonu büroları ve devlet başkanının resmi konutu dahil çeşitli hükümet binaları bulunuyor.

İsyancılar son haftalarda Şam çevresinde bir yarım daire oluşturarak başkentin merkezine yönelik saldırıları arttırdı.

Bir gün önce Suriye, Rusya ve İran, Arap Birliği'nin Şam'ın örgütteki yerini muhalefet temsilcilerine verme kararını şiddetle eleştirirken Suriye muhalefeti Katar'ın başkenti Doha'da elçilik açtı.

Suriye resmi haber ajansı Arap Birliği'ni Körfez ülkeleri ve batının çıkarları uğruna ilke ve değerlerini ayaklar altına almakla suçladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Arap Birliği'nin kararını "gayri meşru ve savunulamaz" olarak tanımladı çünkü Suriye hükümetinin hala BM'in yasal üyesi olduğunu bildirdi. Esat'a ayakta kalması için danışman, para ve silah gönderen İran da Arap Birliği'ni sert bir dille eleştirdi.

Bu arada Suriye muhalefet lideri Muaz el-Katip NATO'nun Suriye'ye karşı Patriot füzeleri kullanmayı reddetmesini kınadı. El-Katip NATO'nun bu şekilde davranarak Beşar Esat'a "istediğini yap" mesajı gönderdiğini söyledi.

Suriye’nin üyeliği 2011 yılında askıya alındığından beri Arap Birliği’ndeki koltuğu boştu. Birlik üyesi ülkelerin çoğu Beşar Esat’ın devrilmesi çağrısında bulunuyor.

Öteyandan uluslararası alanda giderek tecrit olan Suriye Devlet Başkanı Esat, BRICS ekonomik forumu liderlerine mektup yazarak iki yıldır süren krizi sona erdirmek için yardım istedi. BRICS ekonomik forumu Brezilya, Rusya, Çin, Hindistan ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşuyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG