Erişilebilirlik

Sam Shepard Hayatını Kaybetti


Sam Shepard Hayatını Kaybetti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:53 0:00

Pulitzer ödüllü tiyatro yazarı ve oyuncu Sam Shepard 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Shepard’ın Kentucky’deki evinde, ALS olarak bilinen amiyotrofik lateral skleroza bağlı komplikasyonlardan hayatını kaybettiği açıklandı.

1943’te Illinois’de doğan ve California’da bir çiftlikte büyüyen; çok konuşmamasıyla bilinen Shepard, yazarlık kariyerinde 44 tiyatro oyunu, roman, anı ve kısa öyküye imza attı.

1960’larda oyun yazarı olarak başladığı kariyeri, 1979’da Pulitzer ödülü ile taçlandı. Shepard, “Gömülü Çocuk” adlı tiyatro eseriyle dünyanın en prestijli ödüllerinden birine sahip oldu. “Vahşi Batı”, “Aşk Delisi” ve “Aç Sınıfın Laneti” ses getiren diğer önemli eserlerinden bazıları.

Shepard, 1971’de tek perdelik “Cowboy Mouth” isimli oyunu şair, müzisyen ve o dönemki sevgilisi Patti Smith ile yazdı. 1986’da müzisyen Bob Dylan’la albümü için de işbirliği yaptı.

Sam Shepard oyunculuğu ile de isminden söz ettirdi. 1983 yapımı “Boşluktaki Kahramanlar” filminde canlandırdığı pilot Chuck Yeager rolüyle Oscar’a aday gösterildi. “Not Defteri”, “Kara Şahin Düştü” ve “Çelik Manolyalar” gibi prodüksiyonlarda oyuncu olarak yer aldı.

Son olarak “Bloodline” isimli televizyon dizisinde rol alan Shepard, Şubat ayında da yeni romanı “The One Inside”la okuyucularla buluşmuştu.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG