Erişilebilirlik

Şam Havaalanı Yakınında Patlama


Suriye’de Uluslararası Şam Havaalanı yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında yangın çıktı. Patlamanın nedeni ise henüz netleşmiş değil.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi patlamanın havaalanında olmadığını ancak patlamanın sesinin Şam’ın 25 km uzağından bile duyulduğunu kaydetti.

Lübnan’da Hizbullah yanlısı El-Manar televizyonu patlamanın İsrail hava saldırıları sonucu olduğunu bildirdi. Suriye devlet medyası ise İsrail füzelerinin bölgeyi vurduğunu belirtti.

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ise olaydan İsrail’in sorumlu olduğunu söylemedi, bununla birlikte bunun uygulamaya koydukları politika ile örtüştüğünü kaydetti.

Suriye savaşı süresince İsrail, İran’ın Suriye’de savaşan Hizbullah militanlarına silah sevkiyatına izin vermeyeceğini açıklamıştı. İsrail daha önce de Suriye’de bu tür hareketlere karşı hava saldırıları düzenlemiş, ordu ise genelde bunların sorumluluğunu üstlenmemişti. Hizbullah ve İsrail 2006’da Lübnan Savaşı’nda çatışmıştı.

Hizbullah militanları 2013’ten bu yana Esat güçlerinin yanında savaşıyor.


STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG