Erişilebilirlik

Salihi'den Türkiye'ye Sürpriz Ziyaret


İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi Ankara’ya beklenmedik bir ziyaret yaparak Ahmet Davutoğlu ile Suriye krizini görüştü.
Türk basınında yeralan haberlere göre Davutoğlu, Salihi'ye bazı İranlı yetkililerin son günlerde Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamalardan duyulan hoşnutsuzluğu dilegetirdi.
Salihi ise resmi demeçlerin dışındaki açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.
İki bakan Suriye'de kan dökülmesini durması yolunda görüşbirliği içinde olduklarını tekrarladı.

Öteyandan Tahran hükümeti Suriye'de kaçırılan 48 İranlının yaşam güvenliğinden Amerika’yı sorumlu tuttu.
İran dışişleri bakanlığı Tahran’da ABD’nın çıkarlarını temsil eden İsveç elçisine başvurarak İranlıların koşulsuz bırakılması için Washington’un isyancılar üzerindeki nüfuzunu kullanmasını istedi.
İran, Cumartesi günü Şam’da kaçırılan İranlıların sadece kutsal dini yerleri ziyaret eden hacılar olduğunu savunuyor. Ancak el-Arabiye televizyonunda yayınlanan bir videoda Suriyeli isyancılar İranlıları Devrim Muhafız Ordusu üyeleri olarak tanımladı.
Tahran hükümeti daha önce de bırakılmasında yardımcı olması için Türkiye ve Katar’a başvurmuştu.

Bu arada İran ulusal güvenlik konseyi sekreteri Said Celili Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Devlet televizyonu görüşmeyi yayınlarken Esad iki haftadan beri ilk kez ekranda göründü.

Öteyandan merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü Suriye ordusunun Halep’te isyancı mevzilerini bombalamaya devam ettiğini ve 12 kişinin öldüğünü bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG